Închide

Autostrada Transilvania: CNAIR nu a deblocat licitația de 8 miliarde lei pentru lotul cu tunelul Meseș nici la o lună și jumătate de la decizia CNSC / Constructorii așteaptă publicarea răspunsurilor la cele 235 de întrebări

EconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 19, 2023 0 330

Compania de Drumuri nu reușește să deblocheze licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău de pe Autostrada Transilvania nici la o lună și jumătate de la decizia CNSC care a admis contestația constructorului Ictas (Turcia). CNAIR este la a doua licitație pentru lotul cu o lungime de 41 de kilometri, din care 3 km tunel la Meseș, și avea la dispoziție, conform deciziei CNSC, un termen de maximum 20 de zile pentru a răspunde celor peste 200 de întrebări/clarificări și a stabili un nou termen pentru depunerea ofertelor. Însă marți, 18 iulie 2023, la o lună și jumătate de la decizia CNSC, în Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice – SEAP, procedura figurează în continuare suspendată, conform verificării Economedia.

Lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău este cel mai mare contract pe care CNAIR l-a lansat până acum în licitație (7,5-8,8 miliarde lei) și este esențial pentru legăturile cu loturile UMB Nădășelu – Poarta Sălajului (42 km), respectiv Lotul Nurol, tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău (14 km) care ar urma să fie deschis la toamnă (detalii aici).

Constructorul Ictaș din Turcia a depus pe 3 mai contestație la CNSC și a cerut CNAIR să suspende licitația pentru lotul cu o lungime de 41 de kilometri care include și tunelul Meseș de 3 km. Ictaș cere suspendarea licitației reclamând caietul de sarcini/documentația tehnică lacunară pe care Compania de Drumuri a pus-o la dispoziția constructorilor și răspunsurile „în doi peri” la solicitările de clarificare, conform datelor pe care le-a consultat Economedia. Turcii susțin că o eventuală continuare a licitației fără soluționarea contestației îi va aduce pagube „prin faptul că prejudiciata nu își poate întocmi oferta în condiții de legalitate, iar în lipsa suspendării Autoritatea Contractantă va continua o procedură de atribuire vădit ilegală”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu