Închide

Autobuzele electrice din Cluj, prilej de răfuială politică la Iași

Politica by Actual de Cluj - iul. 12, 2017 0 335

Cumpărarea de autobuze electrice în Cluj, prilej de dispută politică în Iași: președintele PNL Iași Marius Bodea acuză Primăria Iași că se îndatorează cu milioane de euro ca să cumpere autobuze Diesel.

„Ieri, Primăria Cluj a anunțat că a semnat acordul privind achiziționarea a 30 de autobuze electrice. Sursele de finanțare sunt fonduri elvețiene, fonduri europene și o mică parte co-finanțare de la bugetul local. Este o abordare la polul opus față de lipsa de viziune a primarului Chirica. În loc să achiziționăm autobuze electrice noi cu fonduri europene, așa cum face Clujul sau Suceava, primarul PSD Mihai Chirica alege să îndatoreze orașul cu 15 milioane euro pentru achiziția de autobuze Diesel. Această decizie păguboasă, care arată indiferența domnului Chirica față de banul public, va greva bugetul Iașul în următorii 10 ani. Momentul când creditul se va fi terminat de plătit va coincide cu momentul când aceste autobuze vor fi date la casat”, a spus Bodea într-un comunicat de presă.

Creditul pentru cumpărarea autobuzelor diesel din Iași reprezintă 10% din bugetul orașului Iași, „când Uniunea Europeană pune la dispoziție fonduri pentru acest tip de investiție”, adaugă el.

În fapt, cu toate că autobuzele sunt într-adevăr Diesel, primăria Iași cumpără nu mai puțin de 88 astfel de mașini cu un buget de 15 milioane de euro, credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Un autobuz costă aproximativ 190.000 euro – mai puțin de jumătate decât unul dintre autobuzele electrice care vor ajunge la Cluj – 11 bucăți, fiecare a 500.000 euro, bani ce vin 85% din fonduri elvețiene și 15% din bugetul local.

Citește și:

lujul are furnizor de autobuze electrice. Primele bucăți vin în 2018

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare