Închide

Aurelia Cristea (PSD): “Vă chem să rămânem uniți. E cel mai de preț lucru pe care îl putem face acum”

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - iun. 10, 2024 1 169

Aurelia Cristea, candidată PSD la Primăria Cluj, care a obținut un scor aproape de trei ori mai mic decât a obținut partidul în Consiliul Local, a scris, după anunțarea rezultatelor la Primăria Cluj, că e convinsă că cifrele arată faptul că oamenii își doresc mai mult de la administrația locală.

“Am simțit că, în această perioadă, am format împreună o comunitate care depășește bariere ideologice, de vârstă sau de statut social. Iar dincolo de procente și de calcule politice, acest lucru e de neprețuit! Vǎ felicit si vǎ mulțumesc pentru participarea numeroasǎ la vot, este modul prin care consolidǎm democrația. Rezultatele din Cluj-Napoca arată un lucru clar: faptul că oamenii își doresc mult mai mult de la administrația publică locală. Și sunt cu totul îndreptățiți să aibă aceste așteptări, pentru că direcția în care merge Clujul a conturat o prăpastie a inegalităților care, neînchisă la timp, ne va răni pe toți. Există o lecție a acestor alegeri: înainte de orice, clujenii trebuie ascultați. Și nu doar o dată la patru ani. Și nu doar de formă. E o cerință de bun-simț, e o solicitare pentru mai multă democrație, mai multă ascultare, mai multe soluții care să aibă în vedere părerea lor. Este ceea ce cred și eu, sunt lucruri pentru care am luptat și știu cât de greu se obțin.

Tocmai de aceea, vă chem să rămânem uniți. E cel mai de preț lucru pe care îl putem face acum. Aceste alegeri pun o bază solidă pentru viitorul social-democrației clujene, o fundație de la care sunt convinsă că vom crește. Nu în ultimul rând, felicitări câștigătorilor! Victoria lor vine odată cu așteptări foarte mari din partea oamenilor. Nu voi ezita să sprijin proiectele care sunt cu adevărat înspre binele clujenilor”, a scria Aurelia Cristea pe Facebook.

Votul partidelor pentru Primăria Cluj Napoca

Candidatul PNL Emil Boc-42,55% (51.615 de voturi)

Candidatul independent Sabin Ioan Sărmaș – 29,37% (35.633 de voturi)

Candidata UDMR, Olah Emese – 9,42% (11.429 voturi)

Candidatul USR Viorel Băltărețu -5,83% (7.078 voturi)

Candidata PSD Aurelia Cristea 4,57% (5.539 voturi)

Votul partidelor pentru Consiliul Local Cluj Napoca

Pentru forul administrativ al Consiliului Local, scorul electoral se împarte astfel:

PNL – 32,43% (39.009 voturi)

USR (ADU) – 18,3% (22.016 voturi)

UDMR – 14,3% (17.200 voturi)

PSD – 11,09% (13.342 voturi)

AUR – 8,75% (10.527 voturi)

REPER – 8,05% (9.683 voturi)

De reținut că acestea sunt cifre preliminare, urmând ca datele să fie actualizate după finalizarea centralizării tuturor voturilor

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu