Închide

Au venit statuile vivante în Cluj. Unde le găsești

Actualitate by Actual de Cluj - mai 22, 2015 0 640

Statuile vivante sunt de azi în oraș, cu spectacole de stradă din nouă țări europene, la a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Invitații speciali ai evenimentului sunt olandezii de la Beeldje Living Statues, campionii mondiali ai statuilor vivante. Festivalul se va desfășura între 22 și 24 mai, pe Bulevardul Eroilor, în Piața Matei Corvin și la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Prima zi de Man.In.Fest aduce performance-ul interactiv Photographer and his assistant a celor de la Beeldje Living Statues, câștigători ai marelui premiu la ediția precedentă a festivalului românesc și ai Campionatului Mondial din Arnhem, Olanda, în 2014, precizează organizatorii. Tot vineri, clujenii vor putea să vadă la lucru artiști din Portugalia – Helena Reis și Samuel Buton, cu două performance-uri, Devenir și Varina – sau Austria – Damien McKinnon, fost campion european al competiției de statui vivante. Tot în prima zi de festival, străzile din centrului Clujului vor găzdui show-uri ale unor invitați din Ucraina, Bulgaria, Germania și România.

Ziua se va încheia printr-o proiecție a spectacolului Tea Time Europe a grecilor de la Experimental Theater of Thrace, la Muzeul de Artă, începând cu ora 22:00. Performance-ul grecilor va putea fi văzut live în ultima seară de festival. Vineri și sâmbătă, regizorul Giorgos Zamboulakis va susține workshop-uri de mișcare cu un grup de tineri actori clujeni, care vor fi performeri în spectacolul de duminică.

În a doua zi de festival, pe lângă 9 performance-uri cu statui vivante, publicul va putea să participe la spectacolul Inevidenza al spaniolilor de la Totum Teatre, care vine la Cluj după o serie de reprezentații de succes pe străzile Barcelonei. Evenimentul va avea loc în Piața Matei Corvin și pune în discuție problema relației noastre cu spațiul urban și spațiul public.

Evenimentul central de duminică este Tea Time Europe, performance care vorbește despre emigranți și atmosfera politică și economică actuală a spațiului european. Evenimentul se va desfășura de la ora 22:00, în curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Festivalul din acest an va include și o competiție, în care publicul va putea să voteze performance-ul preferat, alături de juriu. Premiul cel mare va fi în valoare de 1500 de euro.

Man.In.Fest este unul dintre puţinele festivaluri de teatru stradal din România. Asociaţia Teatrul Imposibil, responsabilul de eveniment, este o organizaţie non-guvernamentală, fără scop patrimonial, înfiinţată în Cluj-Napoca, în 2003, care are ca scop promovarea culturii româneşti prin organizarea sau sprijinirea de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale şi alte manifestări culturale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare