Închide

Au scăpat de procesul de revendicare. Ce planuri sunt pentru Spitalul de Copii

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 02, 2018 0 299

Procesul de revendicare a terenurilor și clădirilor care găzduiesc Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii (de pe strada Moților, nr. 68), a fost câștigat, definitiv, de Consiliul Județean Cluj. În consecință, administrația județană plănuiește aici o serie de investiții de modernizare, inclusiv lucrări de extindere a unor corpuri de clădiri. Clarificarea situației juridice a sediului acestei unități medicale nu presupune abandoarea planului de realizare a unui nou spital pentru copii, în sistem monobloc. Cel puțin așa susține președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Reamintim că la început de 2018, Tișe aprecia că se impune construcția unui spital pentru copii în sistem monobloc, dat fiind faptul că secțiile Spitalului de pe str. Moților sunt împărțite în 8 locații, separate, lucru care îngreunează activitatea medicală, inclusiv situația pacienților care sunt nevoiți să se preumble de la o secție la alta. Mai mult, sediul Spitalului de pe Moților era revendicat în instanță, astfel că administrația județeană nu avea voie să asigure lucrări de modernizare, existând riscul ca imobilele să fie pierdute în favoarea revendicatorilor. Acum, că situația juridică s-a clarificat, lucrările de investiție nu mai suportă amânare. Liderul administrației județene se laudă nu doar că va direcționa un buget consistent pentru reabilitarea acestui Spital, dar că nici nu va renunța la planul de construcție (achiziție) a unui imobil/spital în regim monobloc, pentru copii.

„În 2019 vom demara o serie de lucrări la Spitalul de pe strada Moților, ce vizează adaptarea la standardele actuale în materie, respectiv lucrări de modernizare și extindere a unor corpuri de clădire, demolarea acelor structuri vechi care nu mai pot fi modernizate și edificarea altora, amenajarea unor noi saloane pentru părinți, precum și a unui parking cu acces dinspre strada Cardinal Iuliu Hossu. Pentru extinderea unor corpuri de clădire, luăm în calcul inclusiv varianta unor exproprierii a terenurilor limitrofe, sens în care au fost deja verificate vecinătățile”, a comentat Tișe.  În paralel, se caută soluții pentru realizarea unui Spital Monobloc. „Vom continuă demersurile de identificare a unui teren pe care să poată fi edificat un Spital Pediatric Monobloc. Astfel, până în data de 4 decembrie 2018 pot fi depuse aceste oferte iar în cazul în care, după expirarea acestui termen nu va fi depusă nicio ofertă care să corespundă tuturor cerințelor tehnice, forul administrativ județean va demara procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică”, a informat Tișe.

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu