Închide

Au început pregătirile la Cluj pentru festivalul Untold

ActualitateAdministrațieFestivalTop News by Actual de Cluj - aug. 20, 2021 0 596

Mai sunt 20 de zile până va începe cel mai mare festival din România în Cluj-Napoca. Organizatorii Untold au început deja să lucreze intens pentru a pregăti ediția din pandemie a festivalului programată între 9 și 12 septembrie. Se lucrează intens pentru a se construi instalațiile de pe Aleea Stadion iar într-o săptămână și jumătate va începe și instalarea scenei principale pe stradionul Cluj Arena. După ce în 2020 festivalul nu a avut loc din cauza pandemiei, ediția din 2021 este guvernată de măsuri stricte și pot participa la ea doar 300.000 de oameni, câte 75.000 de fani pe zi.

 

Pregătirile pentru cel mai mare și așteptat festival din Europa și România care va avea loc în Cluj-Napoca sunt în toi. Zilele acestea organizatorii au început să aducă echipamente în zona Parcului Central din oraș unde are loc festivalul. În prezent se lucrează intens la construcțiile și instalațiile de pe Aleea Stadion. În primă fază au fost îndepărtate căsuțele și gheretele din această zonă și s-au descărcat materialele necesare amenajării acestei zone pentru festival. Urmează să sosească și alte TIRuri cu materiale dar și cu portafloor-ul care se va pune pe stadionul Cluj Arena pentru a proteja gazonul. În aproximativ o săptămână și jumătate va debuta și montarea scenei principale, amplasată pe stadionul Cluj Arena, instalație spectaculoasă pe care, de la an la an organizatorii au reușit să o perfecționeze în așa fel încât fanii să beneficieze de o experiență unică.

Până la ediția din 2021 a festivalului mai sunt 20 de zile. Evenimentul este programat între 9 și 12 septembrie iar organizatorii sunt obligați să aplice măsurile legale aflate în vigoare în acest moment privind pandemia și siguranța participanților.

Cei de la Untold colaborează cu autoritățile locale pentru a implementa toate soluțiile și măsurile necesare astfel încât ediția din acest an să se deruleze în deplină siguranță.

La ediția cu nr.6 a festivalului de anul acesta pot participa, potrivit normelor legale în vigoare în România, maxim 300.000 de oameni, câte 75.000 de parcipanți în fiecare din cele 4 zile cât durează manifestarea.

Accesul la festival va fi permis participanților dacă aceștia sunt vaccinați, prezintă un test RT_PCR negativ, un test antigen negativ sau au avut deja Covid. În cazul persoanelor vaccinate, acestea pot intra la festival dacă au schema completă de vaccinare iar aceasta este, la momentul accesului, mai veche de 10 zile. În cazul persoanelor care prezintă un test negativ RT-PCR, acesta nu poate fi mai vechi de 72 de ore. În cazul testelor antigene rapide, ele nu pot fi mai vechi de 24 de ore. Pentru participanții care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, aceștia pot intra la Untold (sau la orice alt mare eveniment) dacă se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infecției.

Pe scena principală fanii vor putea să-i vadă și pe: Paul van Dyk, Sam Feldt, Fedde le Grand, Tujamo, Danny Avila, Kungs, Ofenbach, Vintage Culture, Tchami, Vama și Subcarpați. Ei se alătură unor nume mari de artiști și DJ-i anunțați până acum de către organizatorii UNTOLD: David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike, Steve Aoki, Alok, Afrojack, DJ Snake, Lost Frequencies, Benny Benassi și Martin Solveig. The Script, Parov Stelar și rapper-ul american TYGA.

Untold a atras peste 370.000 de participanţi în cele patru zile de festival din 2019, iar mai bine de 20% dintre aceştia au fost turişti străini. De an an la an numărul de participanţi la festival a crescut cu circa 15% pe parcursul celor 5 ediții care au avut deja loc.

Fanii festivalului pot achiziționa abonamente pentru cele 4 zile de magie din 2021 pornind de la prețul de 159 de euro plus taxe. Abonamentele VIP sunt 399 de euro plus taxe. Sunt disponibile și bilete de 1 zi, la prețul de 69 de euro plus taxe, pentru acces general și 169 euro plus taxe pentru zona VIP. Mai multe informații sunt disponibile pe untold.com.

Festivalul Untold a reușit până acum nu doar să pună România pe harta muzicală europeană ci aduce şi un avânt economiei locale, jucătorii din hoteluri, restaurante şi baruri fiind cei mai avantajaţi.

Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 9-12 septembrie 2021.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu