Închide

Au început lucrările de milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor pacienților internați în spitalul clinic de boli infecțioase din Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - dec. 13, 2022 0 172

Au început lucrările de milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor pacienților internați în spitalul clinic de boli infecțioase din Cluj-Napoca, ce a tratat în ultimii ani de pandemie de coronavirus mii de persaone infectate.

Lucrările vizează amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului, ce costă milioane de euro – mai exact 12 milioane de lei plus TVA, adică aproximativ trei milioane de euro, bani din fonduri europene nerambursabile. Proiectul de modernizare urmărește desfacerea și apoi refacerea tuturor tavanelor din interiorul secțiilor și de pe coridoarele centrale de circulație pentru montajul tubulaturii aferente noului sistem de ventilare și a echipamentelor instalate.

Sistemul va include centrale noi de tratare a aerului și va asigura filtrarea și tratarea aerului în trei trepte pentru Secția de Terapie Intensivă respectiv două trepte pentru secțiile adulți, copii, spital de zi și imunodepresie. Astfel sunt vizate demisolul 1 din cadrul corpului A1, parterul și etajele 1, 2 și 3 ale corpului A1, dar și parterul și etajele 1, 2 și 3 ale corpului A2.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare