Închide

Au început lucrările de construcție la un pod provizoriu în localitatea Someșu Rece din comuna Gilău, pe drumul județean 107P, o zonă vizitată de turiști

Administrație by Actual de Cluj - oct. 06, 2022 0 101

Au început lucrările de construcție la un pod provizoriu în localitatea Someșu Rece din comuna Gilău, pe drumul județean 107P, o zonă vizitată de turiști.

Construirea podului provizoriu urmărește să permită circulația rutieră pe drumul de mare interes  pentru clujeni în special în scop turistic. Acesta ar urma să fie finalizat în 30 de zile. Ulterior vechiul pod va fi demolat, urmând a fi construit unul nou. Astfel, lucrările de intervenție în regim de primă urgență vizează construirea unui pod provizoriu în amonte de podul situat la poziția kilometrică 4+310 pe care circulația se desfășoară cu restricții de viteză și tonaj în urma degradărilor descoperite la structura de rezistență.

Podul provizoriu va fi construit pe o structură metalică, va avea o lungime de 40 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație, traficul urmând să se desfășoare, alternativ, pe ambele sensuri. De asemenea, podul provizoriu este prevăzut și cu un trotuar destinat pietonilor.

Până la finalizarea construirii podului provizoriu, circulația pe podul din localitatea Someșu Rece, de la kilometrul 4+310, se desfășoară, în continuare, cu anumite restricții. Mai exact accesul este interzis vehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone sau care au o înălțime mai mare de 2,5 metri, viteza de circulație este limitată la doar 5 km/h iar între mașini trebuie să existe o distanță de cel puțin 40 de metri. Aceasta după ce în urma expertizării tehnice a podului au fost executate în regim de urgență lucrări de punere în siguranță, prin montarea unei palei metalice pe un pilon de susținere și a unor prese care țin podul sub presiune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare