Închide

Au fost recepționate lucrările de alimentare cu apă în 20 de localități din șapte comune clujene, după investiții de 13,5 milioane de euro

Administrație by Actual de Cluj - sept. 20, 2023 0 139

Au fost recepționate lucrările de alimentare cu apă în 20 de localități din șapte comune clujene, după investiții de 67 de milioane de lei, adică 13,5 milioane de euro.

Recepția a făcut-o Compania de Apă ”Someș” S.A., operatorul regional al rețelelor de alimentare cu apă potabilă din Cluj și Sălaj. E vorba de lucrări în comunele Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

Este o investiție de anvergură, fiind vizate nu mai puțin de 20 de localități, în care locuiesc mii de clujeni. Mai exact, lucrările la sistemul de alimentare cu apă au vizat extinderea rețelelor în 20 de localități din șapte comune clujene, e vorba de Așchileu Mare, Așchileu Mic, Fodora, Cristorel, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Feiurdeni, Satu Lung, Vechea, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.Contractul, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, are o valoare de 67.114.356,28 lei, TVA inclus.

În total, investiția a asigurat construirea a 93,82 km de rețele noi de distribuție și aducțiune a apei potabile, aproape 1.800 de branșamente, construirea a opt rezervoare de înmagazinare a apei potabile, cinci stații de clorinare și trei stații de pompare a apei potabile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu