Închide

Au făcut picnic în parc, au strâns 2.000 de euro donații. Ce vor să facă cu banii organizatorii Picnic in the Park

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 16, 2016 0 190

2.000 de euro, atât au reușit să strângă organizatorii festivalului Picnic in the Park pentru fondul Jazz in the Park, care susține arta experimentală de la Cluj.

Banii au fost colectați prin cumpărarea de bilete facultative, aproape 900 la prețul de 10 lei iar în schimbul acestei donații fiecare cmpărător a primit o brățară de susținător al festivalului Jazz in the Park. În acest mod organizatorii au reușit să colecteze 8.870 lei, adică 2.000 de euro, dar campania de donații continuă până în 3 iulie, biletele neobligatorii la festival mai sunt puse în vânzare în rețeaua BiletMaster.ro, la prețul de 10 lei.

Organizatorii Jazz in the Park vor să strângă cel puțin 15.000 euro în fondul Jazz in the Park, iar dacă vor aduna mai mulți bani, vor susține și alte proiecte. Iată cele trei proiecte finanțate de Jazz in the Park până acum, selectate dintr-un total de 39:

Moara

Moara este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal care va fi ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Inițiatorii proiectului își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată. Proiectul îmbină artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Locul în care va fi amplasat podul pietonal va fi stabilit în urma unei documentări și în colaborare cu autoritățile locale.

Jazz of the Park – Our Environment Remixed

Sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator va avea ocazia să creeze muzici electronice din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet.

Măscărici-reinterpretarea cărților de joc multiculturale

26 de ilustratori grafici își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a Păcăliciului pe care l-am jucat când eram mici. Se îmbină astfel artele vizuale cu designul.

Citește și:

VIDEO Fapte care nasc atitudini în Clujul lui 2016. Cum a fost la Picnic in The Park

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare