Închide

Au distribuit o mie de chestionare în Mănăștur ca să afle care sunt problemele mănășturenilor

Actualitate by Actual de Cluj - mai 19, 2018 0 90

Cercetare sociologică mai puțin obișnuită în Cluj: mai bine de 1.100 de chestionare au fost distribuite în Mănăștur, în zona marilor străzi Parâng și Mehedinți, ca să se afle ce cred locuitorii că ar trebui îmbunătățit în zonă.

Un grup de studenți la sociologie distribuie peste o mie de chestionare locuitorilor din zonă timp de două săptămâni, ca să afle care sunt problemele cartierului și care le e poziția pentru o eventuală pietonalizare a pârâului Calvaria, cel care leagă cele două străzi prin două pasarele improvizate din tablă încă de la ridicarea cartierului în urmă cu patru decenii. Multe dintre concluzii sunt surprinzătoare: de exemplu cercetătorii Anca Chiș și Marina Mironica, ambele studente la Sociologie, au aflat că mulți locuitori nu știu că cinematograful Dacia s-a redeschis – acesta funcționează din nou, deja, de doi ani – și nici ce ofertă de filme are acesta. Totuși, o pietonalizare a pârâului Calvaria, cunoscut ca „pârâul țiganilor”, ar fi o soluție bună, consideră respondenții, inclusiv prin amplasarea de mobilier urban pe malurile pârâului.

Zona La Terenuri rămâne în continuare părăginită în ciuda inițiativelor locale care aduc aici, cum e cazul în aceste zile, concerte, un târg de legume și fructe, demonstrații de sport, dezbateri și alte asemenea, în cadrul Zilelor Clujului: terenurile de sport, altfel generoase ca număr, rămân praf și pulbere, cu panouri de baschet cu scânduri și inele lipsă ori cu terenuri de tenis prin care răsare iarba.

Chestionarele au fost distribuite timp de două săptămâni iar culegerea lor s-a încheiat în urmă cu două zile.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu