Închide

Au dat tot mai cosmopolitul Cluj-Napoca pe pitorescul sat Breb din Maramureş. Şi-au părăsit joburile pentru a readuce la viaţă o serie de case tradiţionale maramureşene devenite astăzi pensiuni

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 13, 2019 0 299

Toscana şi Provence au o frumuseţe ce nu poate fi negată, însă a venit rândul ca şi România să îşi facă loc pe harta turistică a Europei, mai ales pentru cei aflaţi în căutare de destinaţii noi, aflate dincolo de “drumurile deja bătătorite”.

Roxana şi Florin Vale au dat tot mai cosmopolitul Cluj-Napoca pe pitorescul sat Breb din Maramureş. Şi-au părăsit joburile – ea era designer vestimentar, iar el lucra în vânzări – pentru a readuce la viaţă o serie de case tradiţionale maramureşene, case devenite astăzi pensiuni ce primesc la sânul lor turişti din toată lumea, vizitatori dornici să vadă şi să simtă măcar puţin gustul vieţii ancestrale. Ce i-a convins pe cei doi tineri antreprenori să îşi lase viaţa de la oraş pentru a se muta alături de cei doi copii aproape de locul unde se agaţă harta României în cui? Cei doi răspund într-un articol publicat de Ziarul Financiar.: „trecerea de la Cluj, de unde veneam, la Breb a fost semnificativă. Vedeam locul ca pe un refugiu, iar noi fugeam de toată aglomeraţia urbană.“

Nu s-au desprins total însă, au închiriat tot ce aveau în Cluj-Napoca şi mergeau înapoi doar iarna, după sărbători, pentru a menţine, totuşi, un echilibru în viaţa personală.
Până acum, investiţia totală în acest proiect a fost de circa 250.000 de euro, o bună parte din această sumă fiind profitul obţinut în anii anteriori şi reinvestit în afacere.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare