Închide

Au băgat droguri în pungi, le-au înghițit și le-au adus din Maroc la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 25, 2017 0 537

Droguri aduse în țară prin aeroportul din Cluj, cărăușul a fost prins și dus la spitalul de urgență, unde au fost găsite pungi cu hașiș în stomac.

Percheziții azi în Deva, Hunedoara și Simeria, unde procurorii antidrog au descins după ce au descoperit o filieră de introducere în țară de droguri de risc, prin aeroportul din Cluj. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2016 – aprilie 2017 suspecţii au efectuat mai multe deplasări în Spania, Maroc şi Malaga de unde s-au aprovizionat cu haşiş, droguri pe care le-au introdus în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza judeţului Hunedoara. S-a reţinut că la începutul lunii aprilie 2017, suspectul S.D. a achiziţionat bilete de avion pe relaţia Cluj-Napoca – Malaga( dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport”, explică procurorii DIICOT.

Astfel, doi dintre suspecți au plecat din țară în Maroc, în 10 aprilie, ca să aducă în țară o cantitate de hașiș pe care să o vândă al treilea suspect. „Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc , au ingerat mai multe caşete (pungi-n.red.), iar o parte din droguri au fost defecate de căte aceştia şi trimise sub formă de colet poştal în 13 aprilie în România, ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi”, arată procurorii.

O zi mai târziu, în 14 aprilie, suspecţii au ajuns în România, pe aeroportul din Cluj; după un control la Spitalul de Urgenţă Cluj s-a constatat că unul dintre suspecți a deţinut în stomac o cantitate de haşiş sub formă de pungi. În plus, în coletul expediat au fost găsite și 275 de doze ce conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de cannabis.

Vezi aici video

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare