Închide

Au apărut locurile smart pentru mișcare în aer liber la Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 26, 2020 0 262

Primăria din Cluj a început să monteze în oraș aparate de mișcare în aer liber care pot încărca dispozitive mobile,proiect implementat ca urmare a votului exprimat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.
Noile aparate de fitness în aer liber au fost instalate în municipiu, până acum în Parcul Central și la Baza sportivă Gheorgheni.
„Noile tipuri de pedaliere cu lemn permit, prin mișcare, să fie generată suficientă energie pentru încărcarea unui telefon (alimentare constantă 5V și 0,5A indiferent de viteza de pedalare; stabilizare tensiune 5V cu acumulator). Lemnul de stejar este protejat pentru a rezista la factorii externi de umiditate, raze UV etc , a anunțat primarul Emil Boc.
Până acum în Cluj Primăria s-a transformat într-un susținător al tehnologiilor verzi dar și a celor high tech. În spațiul public au fost montate mai multe bănci pe străzile din centrul Clujului unde poți să îți încarci telefonul mobil. Există și o stradă de cartier, semipietonală, Molnar Piuariu, numită prima strada smart din România unde amenajările făcute au ținut pasul cu noile tehnologii – rețele îngropate, puncte de telegestiune pentru evenimente publice, rețea pluvială cu senzori, bănci cu usb, iluminat cu LED.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu