Închide

Au apărut din nou meșterii care repară jgheaburi, cer sume exorbitante și amenință că dau foc la case

Din județ by Actual de Cluj - feb. 11, 2021 0 341

De câțiva ani, periodic, apar în zonă persoane care se oferă să repare jgheaburile și burlanele caselor. Vizați sunt mai ales vârstnicii, care la final se trezesc că trebuie să plătească sume uriașe, iar dacă refuză, sunt amenințați.

„Uitați, doamnă, cum vă picură din streșini!”, a fost textul cu care a fost abordată luni o femeie din Gherla. Aceasta, cu vederea slăbită, a dat crezare celor auzite. I-a lăsat pe oameni în curte, iar până să bată palma, că „trebuie reparate repede, vă strică pereții!”, n-a mai fost decât un pas.

Cu doar câteva zile înainte, aceiași meșteri s-au oferit să facă reparații la o altă casă, pe strada Ștefan cel Mare. Proprietarul s-a trezit la final că i se cere o sumă exorbitantă pentru lucrare. Omul a refuzat, dar au urmat amenințări: „Dacă nu plătești, îți dăm foc la casă!”

În acest caz a fost anunțată poliția. Marți dimineața, o echipă mixtă de poliție și Poliție Locală a prins echipa de „meseriași” în plin avânt muncitoresc, la următoarea victimă, pe Aleea Stăruinței. Acesteia i s-a spus că o costă 2-300 de lei lucrarea, dar la final, i s-ar fi cerut 100 de lei pe metru, relatează gherlainfo.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu