Închide

Atenție șoferi! Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultate fals-pozitive la drug-test

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 06, 2024 4 3527

Codamin, Nurofen Plus, Advil sau Parasinus – printre medicamentele care dau rezultate fals-pozitive la testele rapide ale polițiștilor de la rutieră, anunță o farmacie din județul Neamț. Amintim, potrivit unei ordonanțe intrată recent în vigoare, șoferii care refuză un astfel de test pentru droguri rămân fără permis până când sunt gata analizele de sânge. Pot aștepta și câteva luni până își recapată carnetul auto.

O farmacie din localitatea nemțeană Borca a publicat lista comprimatelor, a alimentelor și băuturilor ce trebuie evitate de soferi, pentru a nu risca să rămână fără permis. Ele pot da rezultate fals-pozitive la drug-test.

Farmaciștii avertizează mai întâi că toate medicamentele sau suplimentele alimentare contraindicate conducătorilor auto au inscripționate pe cutie un triunghi de culoare albă, cu laturi roșii, având în centru un semn de exclamație de culoare neagră. Triunghiul e încadrat într-un pătrat de culoare albă.

Din lista pastilelor care ne lasă fără permis auto fac parte cele care conțin substanța activă CODEINĂ.

Adica: aspaco, caffetin, codamin P, fasconal, ibuvalen duo, nurofen plus și solfadeina, inclusiv cea efervescentă.

Medicamentele pentru tratarea răcelii și gripei – care conțin PSEUDOEFEDRINĂ

E vorba de bioflu, advil, ibusinus, modafen, nurofen, Paduden – Răceală și Gripă, ibugrip plus, Ibuvalen Flu, Larofen Plus, Parasinus si Parasinus Penta, prosinus, Tedolfen, precum si suplimentele cu ulei de cannabis sau cele cu cânepă.

Alimentele care pot da rezultat fals-pozitiv la drug-test

În ceea ce privește alimentele, consumul unei cantități mari de mac, dar și băuturile de tip apă tonică pot duce la pozitivarea testului rapid antidrog.

Protest pentru anularea OUG 84, care îi lasă fără permis pe șoferii testați pozitiv la droguri cu testele rapide

Comunitatea Declic a anunțat că organizează un protest în București, joi, 11 iulie 2024, în Piața Victoriei, de la ora 18:00, din cauza OUG 84 ”care pune în pericol drepturile șoferilor, bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete electrice”.

”În România, 1 din 2 teste antidrog pozitive făcute de poliție este FALS pozitiv. OUG 84 lasă șoferii fără permis până la un an, în așteptarea rezultatelor analizelor de sânge.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, pun în pericol viețile și carierele a mii de șoferi nevinovați. Aceștia riscă dosare penale și pierderea locurilor de muncă din cauza testelor fals pozitive. Iar bicicliștii și trotinetiștii sunt amendați cu minimum 990 lei.” – se arată în mesajul organizatorilor, publicat pe Facebook.

 

 

 

 

4 comentarii

  1. O idee ar fi că eliberarea acelor medicamente înainte de a conduce să se facă doar la dovedirea faptului că ai un cont mare in banca și o armata de avocați

  2. Dacă ești răcit sau ai gripă,te tratezi cu medicamentul specific și ești considerat drogat, cei care se tratează pentru diaree sau constipație nu au nici o șansă

Scrie un comentariu

Articole similare