Închide

UPDATE Atenție, Primărie! Piedone a fost reținut de DNA pentru autorizarea Colectiv

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 07, 2015 0 393

Update:

Magistrații Tribunalului București au admis cererea procurorilor DNA și au dispus măsura arestului prevenitv  pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. În afară de Piedone, au mai fost arestate pentru 30 de zile încă două angajate ale Primăriei. Decizia magistraților poate fi atacată la Curtea de Apel București.

 

Chiar dacă s-a blindat cu acte, fostul primar al Sectorului 4, Cristina Popescu Piedone, a fost reținut aseară de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu și fals intelectual, în dosarul incendiului de la Clubul Colectiv. Potrivit Mediafax, primarul Piedone, pe care mulți îl dădeau ca favorit la alegerile pentru Primăria Generală a Bucureștiului, a fost scos încătușat din sediul DNA, după ce a fost audiat timp de mai multe ore. Și în municipiul Cluj Napoca există localuri care funcționează fără a respecta normele de securitate împotriva incendiilor, prevăzute de lege, urmând ca ISU să declanșeze ample controale în acest sens.

Piedone: „Am încerdere în justiție!”
Fostul primar al Sectorului 4, Cristina Popescu Piedone și-a exprimat convingerea că i se va face dreptate, după ce a ieșit din sediul DNA: „Am încredere în justiție!”, le-a transmis el jurnaliștilor. Astăzi, instanța va decide dacă Piedone rămâne în arest preventiv. În comunicatul DNA se arată că primarul Sectorului 4, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, încălcând dispozțiile legle privind apărarea împotriva incendiilor, Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul MAI nr. 3/2011, pin emiterea acordului de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și a autorizației de funcționare cu nr. 369/14.01.2015, necesare desfășurării activității Societății Comerciale Colectiv SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor, nr.7, București. Prin aceasta, fostul edil a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice, precum și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv au putut desfășura activități de alimentație publică, obținând un folos necuvenit în cuantum de 62.298 de lei. Ar urma să se stabilească dacă primarul, și funcționarul din Primărie care a emis actele de funcționare, au beneficiat la rândul lor de foloase necuvenite.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare