Închide

Atac dur la adresa premierului austriac, care vrea să reducă alocațiile copiilor străini la nivelul celor aplicate în țările din care provin

Actualitate by Actual de Cluj - mai 08, 2018 0 336

Europarlamentarul  clujean Daniel Buda a lansat un atac extrem de dur la adresa premierului austriac Sebastian Kurz (foto sus), după ce acesta și-a manifestat intenția de a reduce alocațiilor copiilor care au părinți care lucrează în Austria, la nivelul celor din țările din care aceștia provin. Buda spune despre Kurz  că ne predă o lecție de „aroganță imperială”, pentru că a fost obișnuit de istorie să stăpânească teritoriile pe care Imperiul Habsburgic le exploata până la sânge.

”Gena rebelă responsabilă de un astfel de comportament se manifestă din plin în aceste zile când au propus diminuarea semnificativă a alocațiilor acordate copiilor care au părinți care lucrează în Austria, la nivelul celor din țara în care trăiesc. Cu alte cuvinte, exploatează forța de muncă în statul austriac, beneficiind din plin de lucrători gata crescuți, vaccinați și învățați, iar când trebuie să îi plătească, găsește de cuviință să-i dijmuiască. Curat, murdar, nenea Iancule. Monarhilor Habsburgi cu siguranță le saltă inima de bucurie în mormânt văzând ce fac (ne)vrednicii lor urmași. Trebuie evidenţiat faptul că alocațiile nu sunt doar un drept al copiilor, ci o obligație care incumbă statelor membre pentru ca acestea să aibă parte de tinere generații sănătoase şi educate, care să contribuie activ la prosperitatea și bunăstarea societății europene”, a transmis europarlamentarul Buda.

El îi indică premierului austriac să privească înspre România și să analizeze cam câți investitori austriaci se bucură de avantajele fiscale din țara noastră. „Domnule Sebastian Kurz, nu aţi vrea dumneavoastră să vă uitaţi puțin înspre România și să evaluaţi cam câte investiții are guvernul austriac aici și cum se simt aceștia cu o fiscalitate extrem de redusă și cu n avantaje pe toate palierele, nefiind deranjați nici de o muscă?! Nu știți cine sunt? Vă dăm noi doar câteva exemple. Ați putea să discutaţi cu investitorii austrieci din România, cum ar fi cei de la Holzindustrie Schweighofer care taie fără milă pădurile românești, cu cei care exploatează bogățiile solului și subsolului acestei țări deposedând-o de cantități însemnate de aur negru la bani de țigări cu investitorii din infrastructură care folosesc și ei din plin banii europeni repatriindu-i în Austria după ce lucrează pe autostrăzi sau drumuri naționale care crapă la prima ploaie, cu cei din sistemul bancar și am putea continua!  Nu discutăm despre cum au fost obținute aceste bogăţii naţionale, deși istoria va judeca la un moment dat coincidențele acestor transferuri și accederea României în diverse saloane mai parfumate ale lumii. Ce ar fi dacă v-am spune mâine: Ghinion! Vă naționalizăm toate resursele. Veți sări, desigur, în sus și veți spune că valorile europene și internaționale nu ne permit acest lucru, dar aceleași valori europene vă permit să exploatați românii și să vă bateți joc de copiii lor?!”

În opinia europarlamentarului clujean, liderul organizației PNL Cluj, Guvernul Austriac se situează în afara valorilor Uniunii Europene, iar Comisia Europeană ar trebui să reacționeze imediat. ”Este cât se poate de evident faptul că nimic nu diferențiază guvernul polonez care atentează la statul de drept, de guvernul austriac care atentează la drepturile lucrătorilor din Uniunea Europeană și la drepturile copiilor de a beneficia de compensație măruntă pentru lipsa căldurii materne sau paterne în procesul de creștere și educare. Sau îi vreți și pe aceștia mulți și proști, numai buni sa vă servească interesele?! Voi solicita Comisiei Europene să se pronunțe de îndată asupra acestor intenții, care contravin principiilor privind funcționarea Uniunii Europene și, de asemenea, să ne comunice ce măsuri intenționează să ia”, a spus Buda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu