Închide

Arhitecta care a lansat Scena Urbană în Cluj e noul preşedinte al filialei Transilvania a Ordinului Arhitecților

ActualitateTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - mai 08, 2018 0 1023

Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecţilor din România și-a ales în urmă cu câteva zile președinte nou. Fost vicepreședinte al OART, timp de două mandate, Daniela Maier a fost singurul candidat pentru funcția de președinte și urmează să conducă organizația până în 2022.

 

Arhitecţii din Transilvania şi-au ales noua conducere, în data de 5 Mai, la Conferința Teritorială ţinută la Cluj. Maier a fost vicepreședinte și în mandatul 2014-2018, timp în care a coordonat două ediții ale Bienalei de Arhitectură Transilvania (în 2015 și în 2017). Arhitecta a lansat la Cluj conceptul Scena Urbană, care include o serie de proiecte prin care s-au organizat evenimente în spații publice neglijate ale orașului.

Citește și:

Final de bienală. Arhitecta Daniela Maier: „E important să ne consolidăm coloana vertebrală și să avem opinii coerente”

 

Anterior, fostul arhitect şef al Sibiului, Szabolcs Guttmann, a fost cel care a condus filiala Transilvania pentru două mandate.

Despre obiectivele de mandat, Daniela Maier spune că merg pe mai multe planuri și țin atât de modul de exercitare a profesiei, cât și de relația cu administrația și beneficiarii de Arhitectură. „Mi-aș propune o constantă în relația cu administrația locală, implicare constantă din partea profesiei în ceea ce ține de strategia orașului și dezvoltarea urbană, în toate localitățile care aparțin de filiala Transilvania. Luptăm pentru combaterea semnăturii de complezență. Mizăm în continuare pe ideea de a defini calitatea în arhitectură, aș vrea să arătăm că arhitectura nu e un lux, ci o necesitate, e o nevoie firească a comunității. Activitatea culturală se poate completa foarte bine cu alte demersuri ale noastre pentru a susține calitatea în arhitectură. Îmi doresc implicare constantă în demersurile inițiate de administrația locală și beneficiari mari ai priectelor de arhitectură”, spune Daniela Maier. Arhitecta pledează pentru o comunicare mai bună și în interiorul breslei, astfel încât arhitecții să aibă o implicare mai de impact în comunitate. „Aș vrea să lucrăm mai mult pentru definirea unui drum în carieră, să clarificăm drepturile și obligațiile, în fiecare poziție; asta înseamnă legătură mai bună cu facultatea de Arhitectură, îi vizează pe cei aflați de etapa de stagiatură, dar și pe profesioniști. Putem discuta mai mult și despre asta”, crede Maier.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare