Închide

Asociația restaurantelor din Constanța propune organizarea unui eveniment pilot cu peste o mie de participanţi pe litoral, vaccinați sau cu test, după ce l-au auzit pe Boc că vrea concert-test la Cluj. ”Dacă se va aproba pentru Cluj, atunci trebuie să se aprobe și pentru noi”

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 07, 2021 0 51

Asociaţia Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente şi Beach Barurilor (RESTO) Constanţa cere autorităților organizarea unui eveniment pilot pe litoral în luna iulie, după un model similar în Olanda, unde să permită accesul a peste  mie de participanți, pe baza prezentării unui test Covid-19 negativ sau a certificatului de vaccinare, după ce l-au auzit pe primarul Clujului, Emil Boc, că ar vrea ceva similar în Cluj-Napoca.

”Se apropie Sezonul Litoral 2021 și nu dorim să mai avem o vară fără evenimente! Industria căută soluții, iar Asociația Patronală RESTO Constanța vrea să organizeze un eveniment în luna iulie, eveniment la care să participe peste 1000 de persoane, persoane care trebuie să prezinte un test COVID negativ ori certificat de vaccinare. În jur de 1.300 de persoane au participat la o petrecere organizată într-un club din Amsterdam, pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării. Un astfel de eveniment ar putea avea loc și pe litoralul românesc”, a anunțat asociația, adăugând că a înaintat deja această propunere către Direcția de Sănătate Publică din Constanța. ”Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele mari au fost anulate și nu e clar dacă în 2021 se vor putea ține concerte cu mii de participanți. În acest context, evenimente de la noi care au făcut tradiție, Untold sau Neversea, sunt puse sub semnul întrebării”.

„La o discuție pe care am avut-o cu directorul DSP, Cristina Schipor, am avansat o propunere ca noi, Asociația RESTO să organizăm un eveniment pilot pe litoral, după modelul celui derulat în Olanda. Se apropie deja sezonul estival și ar fi deja a două vară fără evenimente pe litoral, iar din punctul nostru de vedere credem că industria de evenimente trebuie redeschisă, chiar dacă impunem anumite condiții de acces la evenimente. Adică, după modelul companiilor aeriene, care impun restricții la urcarea la bord, de ce nu am face și noi la fel ? Vrem să monitorizăm împreună cu DSP și cu alte instituții evenimentul și dorim să putem analiza apoi rezultatele. Am aflat că și primarul Clujului a venit cu o astfel de idee și cred că dacă se va aproba pentru Cluj, atunci trebuie să se aprobe și pentru noi. Ne dorim să luăm în calcul luna iulie și ne așteptăm să avem condiții bune de organizare. Dacă evenimentul nostru are rezultate proaste, o să înțelegem de ce trebuie să ținem în continuare închisă industria de evenimente. Dacă însă vom avea surpriza să dovedim că putem să facem un eveniment la care să participe, în codiții de siguranță, oameni care prezintă un test COVID ori certificat de vaccinare, sau teste rapide, cred că vom atinge două obiective importante. Unul, să putem să redeschidem industria evenimentelor și doi, putem să convingem și mai mulți oameni să se vaccineze”, a declarat Corina Martin, Președintele de onoare al Asociației.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare