Închide

Artiști din Școala de la Cluj fac expoziție la Budapesta

Cultură by Actual de Cluj - aug. 25, 2016 0 425

Încă o lovitură pentru faimoasa Școală de artă de la Cluj, ai cărei reprezentanți expun la festivalul Art Capital din Ungaria, o bienală de artă contemporană.

Aproape-obiecte-Artiști-ai-Fabricii-de-Pensule-din-Cluj-Muzeul-Vajda-Lajos-din-SzentendreE vorba mai exact de mai mulți artiști vizuali din Cluj – Teodora Axente, Berszán Zsolt, Betuker István, Anca Bodea, Răzvan Botiş, Radu Comşa, Gáspár Szilárd, Mihai Lepure-Górski, Dan Măciucă, Irina Magurean, Vlad Nancă, Sorin Neamţu și Vlad Olariu – care expun în două expoziții vernisate în cadrul primei ediții a Festivalului ‘Art Capital’ de la Szentendre. Potrivit organizatorilor, 90 de artiști participă la cele 20 de expoziții și 60 de evenimente culturale programate în cadrul festivalului.

Ambele expoziții în care sunt implicați artiștii români vor fi vernisate în 3 septembrie: la ora 17 e programat vernisajul expoziției ‘Aproape obiecte — Artiști ai Fabricii de Pensule din Cluj’ la Muzeul Vajda Lajos din Szentendre, iar o oră mai târziu are loc vernisajul expoziției internaționale ‘Timp pierdut’, la Muveszet Malom (Moara Artelor), din localitate, la care expun artiști din Finlanda, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Serbia, Marea Britanie, Polonia și România. Cele două expoziții pot fi vizitate până în 16 octombrie, respectiv 20 noiembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare