Închide

Artă kazahă și Film, la cea de-a treia ediție „Zilele Culturale ale Republicii Kazahstan”

ActualitateCultură by Actual de Cluj - sept. 16, 2019 0 149

Cea de-a treia ediție a Festivalului „Zilele Culturale ale Republicii Kazahstan” se va desfășura în perioada 23 – 25 septembrie, în incinta centrului de cultură urbană CASINO din Parcul Central din Cluj.

Clujenii sunt invitați să admire cultura kazahă prin intermediul filmului și al fotografiei. Mai precis, evenimentul înglobează Festivalul de Film Kazah ediția a III-a și expoziția de fotografie „Kazahstanul Nedescoperit”.
Accesul publicului va fi gratuit, atât la film, cât și la expoziție.

Expoziția de fotografie „Kazahstanul Nedescoperit” cuprinde imagini despre frumusețile și particularitățile Republicii Kazahstan, în timp ce festivalul de film aduce în prim plan producții de excepție, din 2018, despre istoria Kazahstanului.

Filmele care vor rula:

„TALAN” („DESTIN”), foto sus – prezintă o reecranizare a poveștii Prinț și cerșetor, bazată pe întâmplări reale din Kazahstanul secolului XX
„AMRE”(„AMRE”), foto jos – prezintă un fragment din viața extraordinară a artistului Amre Kashaubaev, supranumit „Adevărata voce a stepei”


„ARUAKH” („SUFLET”), foto jos – film care spune povestea emoționantă a prieteniei dintre un bătrân singuratic și un orfan de 8 ani

Republica Kazahstan este situată în Eurasia, în partea de nord-vest a Asiei Centrale şi de sud-est a Europei Răsăritene. Pe lângă bogății naturale și stepă, Kazahstanul este țara de unde provine banalul măr, mai precis din regiunea Almaty. În centrul țării se află unul dintre cele mai mari lacuri din lume, Lacul Balkhash, pe jumătate salin și pe jumătate cu apă dulce. Unul dintre liderii Asiei Centrale, Republica Kazahstan este o țară cu o cultură unică și un trecut bogat.

Mai multe informații: https://www.facebook.com/Consulatul-Onorific-al-Republicii-Kazahstan-Cluj-Napoca-973974716136706/

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare