Închide

Arhiepiscopia, despre cazul nefericit al Adrianei Buzan

ActualitateSocial by Actual de Cluj - dec. 11, 2016 0 440

Presa lansa, zilele trecute, o serie de acuzații grave la adresa Episcopiei Ortodoxe, privind modul în care a fost gestionat cazul umanitar al Adrianei Buzan. Banii adunați de Asociația Tinerilor creștini ortodocși Bistrița nu au fost utilizați în timp util, astfel că Adriana Buzan s-a stins din viață, nemaiapucând operația la care fusese programată, la o clinică din străinătate.  Se presupune că existau șanse ca această operație să-i salveze viața, dacă s-ar fi intervenit la timp. Asociația tinerilor creștini ortodocși a organizat un concert caritabil în acest sens, însă, banii nu au ajuns în timp util în contul Adrianei Buzan. Arhiepiscopia Clujului arată că intenția Asociației tinerilor creștini ortodocși a fost una cât se poate de onestă, de nobilă, și că motivul pentru care banii au ajuns cu întârziere la familia femeii e unul care ține de procedură juridică/tehnică. Arhiepiscopia recunoaște, totuși, că e regretabil că s-a ajuns în această situație. Mai jos, comunicatul integral transmis de Arhiepiscopie:

În urma campaniei umanitare organizate de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din Bistriţa, în beneficiul Adrianei Buzan, o tânără mamă aflată într-o grea suferinţă, a fost adunată suma totală de 17.600 lei. Organizatorii acestei campanii au decis ca banii să rămână în contul Asociaţiei până când vor fi lămurite toate detaliile tehnice legate de transferul lor şi până când vor avea confirmarea faptului că ei vor fi folosiţi exclusiv în scopul pentru care au fost adunaţi. 

Aceste motive şi disfuncţionalităţi tehnice au dus la o întârziere regretabilă a transferării banilor în contul beneficiarei, iar pentru această întârziere nepermisă atât Protopopul Alexandru Vidican, cât și Preotul Tudor Mudure au fost mustrați de către Mitropolitul Andrei.
Întreaga iniţiativă trebuie absolvită de orice fel de suspiciune şi trebuie privită exclusiv prin prisma ideii generoase şi creştineşti, care a animat-o de la bun început. Dincolo de aspectul financiar al acestei campanii caritabile rămâne ideea nobilă a unui bine făcut unui semen aflat într-o grea suferinţă, în care solidaritatea umană, inima curată şi rugăciunea dau expresie milostivirii lui Dumnezeu, și care este pentru noi cea mai mare alinare.
Tuturor celor care au răspuns acestei chemări creştineşti la solidaritate şi faptă bună le mulţumim, exprimându-ne în acelaşi timp regretul și compasiunea pentru plecarea prematură din această lume a Adrianei Buzan.

Suntem şi vom fi alături de familia ei.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare