Închide

Arhiepiscopia Clujului și „Transilvania Leaders” contribuie cu 80.000 de lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea

Actualitate by Cosmina Fernoaga - sept. 13, 2018 0 291

Persoane fizice, comapanii private, instituții ale statului și nu numai s-au mobilizat în mod exemplar pentru a sprijini refacerea palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, simbol al orașului, clădirea monument istoric care a fost distrusă într-un incendiu devastator în seara zilei de 25 august. La Cluj Napoca, Arhiepiscopia Ortodoxă împreună cu Fundația „Transilvania Leaders” au adunat 80.000 de lei, bani care vor fi oferiți pentru refacerea acestei clădiri ce datează încă din 1905.

„Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Fundației Transilvania Leaders, oferă acest ajutor entru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Prin acest gest simbolic ne întărim conștiința creștinească prin care credem și mărturisim, că suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință și ne exprimăm întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu” – a transis biroul de presă al Arhiepiscopiei. Suma a fost virată în contul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare