Închide

ARF reia achiziția serviciilor de supervizare pentru contractul de 37 de rame electrice interregionale, o parte rulează de la Cluj

Economie by Actual de Cluj - mai 03, 2023 0 94

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a reluat procedura de achiziție a serviciilor de supervizare pentru licitația de achiziție a 37 de rame electrice interregionale, dintre care o parte ar urma să ruleze la Cluj.

ARF a publicat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare privind achiziționarea serviciilor de supervizare în contractul de furnizare a 37 de rame electrice interregionale noi și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații necesare funcționării respectivelor trenuri.

Aceasta după ce procedura inițiată în 15 februarie a fost anulată automat, din cauza lipsei de oferte.

Contractul de supervizare are o valoare estimată de aproape 2,5 milioane de euro și are o durată de 51 de luni. Sarcinile principale ale supervizorului ar urma să fie să emită dispoziții legate de derularea contractului către furnizor, în numele ARF, cu avvizul prealabil al acesteia, să verifice ritmul de îndeplinire a graficului de livrare, să participe la teste și proceduri de recepție și altele.
Evaluarea ofertelor se va face pe baza celui mai bun raport calitate-preţ, costul contând în pondere de 40%. Ofertele pot fi depuse până în 2 iunie la ora 15.

Ramele electrice inter-regionale vor fi utilizate pe următoarele rute: Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova; Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău- Pașcani-Iași/Suceava; Galați – Marășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava; Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia); (Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău -Pașcani – Iași/Suceava; (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași. Conform analizei de exploatare a liniilor în curs de electrificare, Cluj Napoca – Oradea și Craiova- Calafat, extinderea serviciilor, după finalizarea electrificării, trenurile vor fi operate și pe urmatoarele rute de circulație: Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Aici anunțul

Citește și:

Se cumpără servicii de supervizare în cadrul contractului de sute de milioane de euro pentru achiziția de rame electrice pe mai multe rute feroviare din țară, între care trei la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu