Închide

Arafat, după amenda CNCD pentru senatoarea Șoșoacă: Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 1 194

Şeful DSU, Raed Arafat, a reacţiomat, joi, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis ca senatoarea Diana Şoşoacă să fie amendată cu 5000 de lei pentru afirmațiile discriminatorii pe care le-a făcut la adresa lui.

De asemenea, Mihai Neamțu a primit și el avertisment din partea CNCD.

„Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi si trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim”, a transmis Raed Arafat.

Șeful DSU a mai oferit un citat din James Baldwin:

„Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat”; ”Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din normalitatea în care trăim”, a scris, joi, pe Facebook, Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, ”astfel de afirmaţii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului XXI”: ”Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a transmis Arafat.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, să o sancționeze pe senatoarea Diana Șoșoacă cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, pentru declaraţiile discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Aceasta îl trimitea pe Raed Arafat în ţara lui şi îl numea ”trădător”.

Citește și

Senatoarea Șoșoacă amendată cu 5000 de lei, pentru declarații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

Sursa Foto: Facebook/Raed Arafat

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare