Închide

Arafat, despre dispecerul care a umilit doi părinți clujeni: „Nimeni nu acceptă un astfel de mod de adresare către un apelant la 112”

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 17, 2021 0 169

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că modul în care dispecerul de la Ambulanță a vorbit cu doi părinți din Cluj, care soliciaseră ajutor la 112, este „inacceptabil”. El spune că, deși nu era o urgență, situația putea fi rezolvată trimițând un echipaj pentru a consulta fetița la domicilu.

„Este inacceptabil. Modul de a vorbi cu oameni care solicită ajutor nu poate să fie în acest hal. Chiar dacă tu, ca personal medical, -consideri că nu e o urgență, pentru părinții respectivi, faptul că văd cum copilul lor are sânge în urină sau e cu sângerare este ceva care îi sperie”, a spus Arafat la Digi24.

„Putea să se rezolve ușor, vorbind frumos cu ei, discutând, explicând. Și se poate trimite o mașină de consultații la domiciliu să vadă fetița sau să fie fetița transportată cu unul dintre părinți la o unitate de primiri urgențe. Existau alternative pentru medicul respectiv”, a adăugat el.

Citește și:

Părinții unui bebeluș din Cluj, umiliți de dispecerul de la Ambulanță când au cerut ajutor pentru copil. Ei au făcut publică discuția avută

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare