Închide

Aproximativ 40 de clujeni s-au alăturat protestelor anti-măști, care s-au desfășurat în capitală, dar și la Timișoara și Oradea

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 20, 2020 0 269

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă să protesteze în Capitală, atât în Piața Universității, cât și în Piața Victoriei, împotriva obligtaivității purtării măștii de protecție în incinta școlilor.

Zeci de copii și părinți au ieșit în stradă sâmbtă și la Oradea și Timișoara, dar și la Cluj. În cadrul protestelor a fost formulată și o petiție și s-au adunat semnături. Petiția urmează să fie înaintată Ministerului Educației, în scopul eliminării obligativității purtării măștilor de protecție de către elevi.

„Noi am ajuns în situaţia aceasta pentru a ne exprima dezaprobarea (pentru purtarea măştii, n.r.). Dacă va trebui, vom ridica tonul până ce vom ajunge vehemenţi şi radicali şi vom fi auziţi acolo unde trebuie”, au spus protestatrii din capitală, conform ziare.com

La Cluj Napoca au ieșit să protesteze, în zona centrală, aproximativ  30-40 de persoane. Jandarmii au încercat să-i disperseze pe manifestanți, având în vedere că aceștia nu aveau autorizaţie pentru acţiune, nu purtau măşti şi nici nu respectau distanţarea fizică.

„Cei mici nu pot să înveţe. E o parodie, o porcărie şcoala în condiţiile acestea. Vedeţi răspunsul sistemului la mica noastră iniţiativă. Au fost cel puţin la fel de mulţi poliţişti pe cât eram noi, şi asta se întâmplă de fiecare dată”, a spus unul dintre participanții la protest, citat de Agerpres.

Printre altele, la Cluj protestatarii au cântat „Hristos a Înviat” şi „Veşnica Pomenire”.

Sursa Foto: G4Media.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu