Închide

Alegeri locale: Premierul Orban îi încurajează pe cei care simt că ar avea semne de covid să solicite urna mobilă

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - sept. 20, 2020 1 179

Alegerile locale se vor desfășura duminica viitoate, iar premierul Ludovid Orban a ținut să menționeze că recomandarea autorităților este ca persoanele care simt că ar avea simptome de Covid-19, chiar dacă nu au efectuat un test, să solicite urna mobilă pentru vot, apelând în prealabil la medicul de familie.

Premierul a precizat sâmbătă că urna mobilă va putea ajunge la toți solicitanții, pentru că „nu vor fi multe persoane (alegători -n.red.), într-o secție de votare”.

„Recomandarea noastră este ca persoanele care au simptome de Covid să apeleze la medicul de familie, că pot să ceară urna mobilă, astfel încât să nu fie obligate să se deplaseze la secţia de votare. Noi vom transmite urna mobilă la toate persoanele, dacă au simptome şi primesc un certificat medical, chiar dacă nu au efectuat un test. Depun cerere de urnă mobilă şi vom deplasa urna mobilă”, a declarat Orban, citat de news.ro.

De asmenea, Orban a mai fost întrebat dacă persoanelor cu febră li se va permite să intre în secțiile de votare. Acesta a răspuns că da. „Pentru că am impus obligativitatea purtării măştii de protecție. Pericolul de transmitere, dacă porţi mască şi dacă-ţi dezinfectezi măinile, este aroape inexistent”, a spus premierul.

 

Un comentariu

  1. asta nu e normal. Cei cu febra nu au fost lasati sa dea Bacalaureatul, insa el vrea ca lumea febrila sa voteze? examenul de Bacalaureat e mult mai important decat orice vot. Bine ca au dat afara pe unii elevi ca aveau putin peste 37 grade, distrugandu-le viitorul, insa vor sa aduca urne pentru cei cu febra sa voteze.

Scrie un comentariu

  • Articole similare