Închide

Aproape zece mii de euro strânși din donații în weekend prin expunerea instalației Gaia în grădina botanică din Cluj-Napoca, donațiile vor fi folosite pentru refugiații ucrainieni

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 29, 2022 0 100

Aproape zece mii de euro strânși din donații în weekend prin expunerea instalației Gaia în grădina botanică din Cluj-Napoca, bani ce vor fi folosiți pentru ajutorarea refugiaților ucrainieni care ajung în gara din Cluj-Napoca.

Mai exact organizatorii au reușit să strângă 40.051 de lei prin expunerea instalației de lumină realizată de artistul britanic Luke Jerram. Toți banii vor ajunge la asociația O Masă Caldă, cea care gestionează centrul de refugiați din gara din Cluj-Napoca.

”Veniturile din cele două zile de expoziție vor contribui la susținerea refugiaților, în condițiile în care cifrele de până acum ne arată că peste 3,8 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească țara de la debutul invaziei ruse. Banii vor fi transferați astăzi către Asociația O Masă Caldă, ajutând astfel la susținerea centrului de refugiați aflați în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca”, arată organizatorii. ”Cheltuielile noastre din această perioadă s-au triplat. Avem stocuri de alimente pe care trebuie să le asigurăm zilnic, întrucât în gară ajung zilnic sute de refugiați. Noi îi ajutăm cu oferirea unei mese calde, dar și cu pachete pentru drum. Pentru asta avem mare nevoie de donații, avem nevoie ca bugetul nostru să fie susținut. Ce însemna O Masă Caldă în ultimii nouă ani a căpătat acum o cu totul altă dimensiune”, spune George Jiglău, reprezentantul O Masă Caldă.

”Am fost impresionați de solidaritatea clujenilor și ne-am bucurat să vedem că rezonează cu o cauză atât de sensibilă”, arată și Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România și președintele asociației Daisler. Instalația este o reproducere detaliată și spectaculoasă a planetei Pământ, după imagini NASA. Lucrarea are un diametru de șapte metri, și o scară de 1 la 1.8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund 18 kilometri din suprafața Terrei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare