Închide

Aproape trei sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus la Cluj în 24 de ore, numărul total se apropie de 33.000, rata de infectare crește, județul se menține în ”zona roșie”

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 14, 2021 0 429

Aproape trei sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus la Cluj doar de ieri până azi, rata de infectare continuă să crească, numărul total al clujenilor infectați se apropie de 33.000, cel mai mare din țară.
Doar de ieri până azi numărul cazurilor noi de infecție cu Covid 19 este, la Cluj, de 291, cel mai mare din țară exceptând județul Timiș și capitala București. Rata de infectare e azi de 3,8 cazuri la mia de locuitori, în creștere de mai multe zile, ieri de exemplu aceasta era de 3,72 cazuri la mie, iar în urmă cu două zile – de 3,68.

De altfel județul Cluj este unul dintre puținele din țară care se menține, în continuare, în ”zona roșie” a județelor cu o rată de infectare de peste trei cazuri la mie. Astăzi în această situație se mai află doar Capitala și județele Ilfov și Timiș.


Să mai spunem că în continuare, de luni bune, Clujul este județul din țară cu cele mai multe cazuri de infectare depistate, depășit doar de București – azi numărul ajunge la 32.825. Aceasta și pentru că zilnic la Cluj sunt procesate în medie 1.500 de teste de depistare a infecției, în ultimele 24 de ore de exemplu numărul acestora a fost de peste 1.600, dintre care aproape 1.200 au fost recoltate de la pacienți care prezentau simptome de infecție.

Coronavirusul a făcut aproape patru sute de victime la Cluj de la debutul pandemiei până în prezent, mai exact 374, dintre care trei persoane au decedat doar în ultimele 24 de ore. Alți 84 de pacienți se află în stare critică, internați la Terapie Intensivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu