Închide

Aproape 1.200 de români au generat formulare digitale pentru intrarea în România pe la aeroportul din Cluj, doar ieri – cel mai mare număr din țară, după București

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 20, 2021 0 158

Aproape 1.200 de români au generat formulare digitale pentru intrarea în România pe la punctul de trecere a frontierei de la aeroportul din Cluj, doar ieri – cel mai mare număr din țară, după cel înregistrat în aeroportul din București.

De astăzi cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, dar trebuie să completeze un Passenger Locator Form (PLF), un formular digital de intrare în țară. Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației și până la aseară la ora 18 au fost create 35.549 de conturi în platformă și 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). ”Diferența dintre numărul persoanelor care și-au creat cont în platformă și al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicația, ce informații sunt solicitate sau care sunt pașii necesari pentru completare”, arată STS.
Dintre cei care au completat formularele, peste 5.200 sunt pasageri ai aeroportului internațional ”Henri Coandă” din București iar alți 1.200 ai aeroportului ”Avram Iancu” din Cluj. Cele două aeroporturi sunt urmate de punctele de trecere a frontierei din Nădlac, Borș și Nădlac II cu aproape o mie, 750 și respectiv puțin peste 700 de formulare completate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare