Închide

Apel pentru fermierii clujeni. Sectorul agricol, afectat de insolvență

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - sept. 11, 2016 0 270

Conform unei analize realizate de Casa de Insolvenţă Transilvania, printre sectoarele afactate de insolvență un loc important îl ocupă agricultura. Deputatul clujean Cornel Itu (PSD) a atras atenția că principalul motiv îl consitituie întârzierea plății subvențiilor APIA. „Am adresat Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o scrisoare deschisă, prin care am semnalat situaţia deosebit de gravă a fermierilor crescători de animale şi a cultivatorilor de terenuri din judeţul Cluj, din cauza întârzierii foarte mari a plăţii subvenţiilor APIA. Incapacitatea acestui Guvern de a gestiona economia naţională iese la iveală în tot mai multe sectoare de activitate, şi în special în agricultură. Cu toate acestea, ministrul Achim Irimescu nu a fost schimbat din funcţie, iar de demisie din proprie iniţiativă nici nu are rost să vorbim”, a transmis Itu.

Potrivit studiului elaborat de Casa de Insolvenţă Transilvania, piaţa agriculturii în insolvenţă a crescut în acest an de 34 de ori faţă de 2015. „Iată rezultatul incapacităţii acestui Guvern de a gestiona criza subvenţiilor APIA sau de a investi în reducerea dependenţei agriculturii faţă de condiţiile climatice! Această situaţie dramatică se resimte, în mod evident, la nivelul consumului, prin creşterea importurile de produse agroalimentare, în defavoarea celor româneşti. Mai mult, efectele negative se simt deja şi se vor resimţi şi la nivelul locurilor de muncă”, a atras atenția deputatul Itu (foto jos). Acesta a subliniat că cineva ar trebui să răspundă pentru distrugerea agriculturii românești:

„Cine îşi asumă responsabilitatea pentru dezastrul creat de întârzierea plăţii subvenţiilor APIA? Este suficient să ne amintim de moţiunea simplă depusă în Parlamentul României împotriva ministrului Achim Irimescu, votată în majoritate. În oricare ţară civilizată, ministrul îşi prezenta demisia într-o astfel de situaţie. La noi nu s-a întâmplat aşa, ba dimpotrivă, sub conducerea tehnocrată, Ministerul Agriculturii a reuşit “performanţa” de a duce unul dintre sectoarele vitale ale economiei naţionale în faliment.”

10402452_4483560984925_7186910058355893964_n

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu