Închide

Antreprenori clujeni din IT fac catalog online pentru școli, îl dau gratis de anul viitor

EducaţieTop News by Actual de Cluj - dec. 11, 2015 0 249

Un grup de antreprenori din Cluj lansează un „catalog digital”, despre care spune că răspunde nevoilor actuale ale învățământului românesc, după șapte ani de investiții în proiect.

“Suntem un grup de tineri care am investit 7 ani într-un proiect prin care lucrurile se pot schimba în educația din România. Venim astfel în sprijinul comunității prin implementarea unei soluții gratuite care permite gestiunea procesului de învățământ, asigură transparența întregului proces și monitorizează situația școlare în timp real”, spune Simion Negrea, fondatorul proiectului.
Sistemul Softschool acoperă nevoile de gestiune integrată a documentelor și activităților școlare și preșcolare, precum și facilitarea comunicării cu părinții. Acesta are un catalog online cu notificări în timp real despre note, absențe sau orar, face rapoarte către Inspectoratul Școlar sau Primărie dacă e cazul, alege ofertanți de servicii din afara școlii și le fiscalizează – excursii sau albume foto – și altele.

„După repetate încercări de a implementa un catalog școlar on-line, am decis că nevoile din sistem sunt mult mai mari. Prin urmare, după cercetări detaliate și după o serie de întâlniri cu reprezentanții școlilor, cu părinți și cu elevi, dar și cu factori decizionali din administrația locală, am adus numeroase îmbunătățiri atât ca funcționalitate cât și ca utilitate imediată prin soluția Softschool”, mai spune Negrea, care adaugă că de anul viitor SoftSchool va fi lansat gratuit către toate instituțiile publice de învățământ din țară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare