Închide

Antreprenor și specialist în IT vine la Cluj, la 20 de ani de Java. „În România, unul din trei posturi vacante din IT cere Java”

DezvoltareEducaţie by Actual de Cluj - nov. 12, 2015 0 325

Eveniment de amploare pentru informaticienii din Cluj, peste câteva zile, la 20 de ani de la fondarea apreciatului limbaj de programare Java: o sută de programatori sunt așteptați la o conferință susținută de fondatorul elvețian al unui startup din IT, Lukas Elder.

Conferința „Java. 20 years of innovation” are loc în 16 noiembrie la Opera Plaza și include un atelier susținut de Lukas Eder, fondatorul şi CEO-ul companiei elveţiene Data Geekery și e organizată de compania clujeană de IT AROBS, care se regăseşte în top 5 angajatori de profil din Cluj-Napoca și care a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro. „În România, unul din trei posturi vacante din IT cere Java, iar pentru că este nevoie ca programatorii să îşi dezvolte continuu competenţele tehnice şi să fie la curent cu ultimele tehnologii, ne-am gândit să le oferim oportunitatea de a lua contact cu noutăţile din domeniu de la creatorul JOOQ (o librărie de acces la baze de date SQL, prin Java – n. red.). Lukas vine pentru prima data în România, cu o experienţă extraordinară în Java, de aceea, mă aştept ca sala de conferinţe să fie arhiplină”, a spus Aurelian Deaconu, director executiv al diviziei de outsourcing din cadrul AROBS, într-un comunicat de presă.

Organizatorii se aşteaptă la 100 de participanţi, jumătate dintre locuri fiind deja ocupate.

Displaying lukas eder.jpgLukas Eder este fondatorul şi CEO-ul Data Geekery, companie specializată pe consultanţă şi servicii software Java şi SQL, (limbajul standard pentru crearea, accesul şi manipularea bazelor de date relaţionale, dar şi dezvoltarea produsului propriu JOOQ. Cu o experienţă de peste zece ani în IT, Lukas Eder a bifat, de-a lungul timpului, mai multe funcţii în companii, precum Adobe Elveţia, Crealogix E-Banking sau Ergon Informatik, iar din 2013 a trecut în barca antreprenorilor, după ce a fondat propriul start-up. Este un promotor al inovaţiei, iar tinerilor care încă nu au curajul să îşi pună pe picioare un business le transmite să nu le fie frică să îşi testeze ideea. „Să conduci propria ta afacere e ceva ce te inspiră enorm. Este un sentiment pe care nu îl ai când eşti angajat”, spune Lukas Eder.

Nouă milioane de specialişti IT din toată lumea sărbătoresc în acest an 20 de ani de când prima versiune a limbajului de programare Java a fost lansată spre utilizarea publicului specializat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu