Închide

ANPC: „Comandamentul Black Friday” le-a aplicat amenzi de 275.000 de lei operatorilor economici verificați doar în prima zi de activitate

Economie by Kristina Reştea - nov. 11, 2021 0 129

Comandamentul Special Black Friday a verificat în prima zi de activitate 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în acesată perioadă, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei.
Ce a descoperit ANPC? Se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile. Prin modul incorect de calcul al prețului redus se crea premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea.
O altă problemă a fost lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.
Cei 11 operatori verificați sunt:
– Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro
– Flanco Retail SA – www.flanco.ro
– FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice
– Vivre Deco SA – www.vivre.ro
– Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro
– Arsis Trading SRL – www.arsis.ro
– Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro
– Elefant SRL – www.elefant.ro
– Premium Store SRL – www.premiumstore.ro
– Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro
– Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro
Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.
Comandamentul Special Black Friday își continuă verificările și în perioada următoare.
ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consider că ne poate fi de folos în demersul nostru, în slujba lor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare