Închide

ANM: Cod galben de furtuni în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 17, 2015 0 328

Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru Cluj și majoritatea județelor din țară, arată o avertizare emisă de Adminstrația Națională de Meteorologie în urmă cu puține momente.
Avertizarea e valabilă de azi la ora 16 și e valabilă până mâine seară la ora 23; în acest interval în majoritatea județelor din țară va fi constatată instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie.


Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 litri pe metru pătrat, ba izolat în zona de munte acestea vor putea ajunge la 50 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse va cădea grindină, avertizează ANM.

Amintim, codul galben de ploi din această dimineață vine după ce ieri Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a emis și el propriul avertisment pentru același interval, pentru furtuni puternice în Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare