Închide

Ani la rând salariile medii din Cluj au fost cele mai mari din țară după București – nu și acum: cele mai recente raportări, de azi, arată că în Timiș salariile nete le-au depășit pe cele din Cluj

Economie by Actual de Cluj - iun. 18, 2024 0 176

Ani la rând salariile medii din Cluj au fost cele mai mari din țară după București – nu și acum: cele mai recente raportări, de azi, arată că în Timiș salariile nete le-au depășit pe cele din Cluj.

Astfel, conform datelor Direcției Județene de Statistică din Cluj, publicate în urmă cu puține momente, în aprilie câștigul salarial mediu brut în județul Cluj a fost de 9.677 lei, în scădere cu 320 lei față de luna precedentă și mai mare cu 947 lei față de luna aprilie a anului trecut. În ce privește câștigul salarial mediu net în luna aprilie 2024, în județul Cluj a fost de 5.943 lei, mai mic cu 174 lei comparativ cu luna anterioară și cu 473 lei mai mare față de aceeași lună a anului trecut.
Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna aprilie 2024, a fost mai mare cu 13,9%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 3 după municipiul București și județul Timiș.

Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu