Închide

Angajații apelor Române din Transilvania anunță că strâng gunoiul de pe râuri și lacuri de Ziua Mondială a Apei. Anul acesta lansează și un cântec făcut de copii în cinstea apei

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 21, 2021 0 252

Igienizări, parteneriate educaționale și un proiect inedit, Water Song (cântecul apei), asta au pregătit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș Tisa (ABAST) pentru a marca Ziua Mondială a Apei, celebrată în 22 martie. Cântecul apei e făcut de copii din România care au trimis înregistrări cu sunete ale apei din natură, dar și gânduri despre importanța apei în viața oamenilor, mixate cu voci de cor și intervenții ale unui ansamblu de percuție, după cum au informat reprezentanții instituției.

„Pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei va fi lansat WATER SONG, primul proiect sonor colectiv dedicat apei, creat de copiii din România. Realizat de Cantus Mundi Romania în parteneriat cu Apele Române și Descoperă apele României, WATER SONG va conține înregistrări trimise de copii cu sunete ale apei din natură, jocuri sonore, gânduri legate de cum anume putem să sărbătorim apa și de ce este ea importantă în viața noastră. Ele vor fi mixate cu voci ale corurilor din program, precum și cu intervenții sonore ale ansamblului de percuție YoungBeats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli TOTH.” este anunțul postat de Apele Române”, au anunțat reprezentanții ABAST. Cântecul va fi postat pe pagina de Facebook a instituției Apele Române Someș-Tisa.
Pe lângă lansarea Cântecului Apei, angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj au igienizat tronsoane ale râurilor Someșul Mic, Lăpuș, Craica, Someș, Bistrița, Lechința, Someșul Mare, Meleș, Zalău și Valea Sălajului. De asemenea, aceștia au acționat pentru colectarea deșeurilor la acumulările Gilău, Colibița, Vârșolț și Sălățig. „Până la sfârșitul lunii, vor mai fi igienizate: acumulările Strâmtori-Firiza din județul Maramureș, Călinești-Oaș din județul Satu Mare, precum și râul Crasna (pe sectorul Moftin – Berveni, în zona digului de pe malul stâng). Prin aceste activități dorim să atragem atenția asupra riscurilor poluării și să oferim un exemplu de comportament cetățenilor. Prețuiește apa!” este tema aleasă anul acesta de Organizația Națiunilor Unite pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, în data de 22 martie. Îndemnăm publicul să-și îndrepte atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă. Fiecare dintre noi are un rol important în susținerea unor practici adecvate față de apă și mediul înconjurător. Haideți să dăm dovadă de mai multă responsabilitate în relația cu mediul în care trăim”, mai transmite instituția cu sediul central la Cluj.

Sursa Foto:Apele Române Someș-Tisa Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu