Închide

Andre Rieu stabilește un nou record după ce a anunțat al patrulea concert consecutiv la Cluj, biletele la primele trei, anunțate succesiv, au fost epuizate

Cultură by Actual de Cluj - dec. 07, 2022 0 465

Andre Rieu stabilește un nou record după ce a anunțat al patrulea concert consecutiv la Cluj, biletele la primele trei, anunțate succesiv, au fost epuizate.

Astfel, artistul concertează alături de orchestra sa zilnic în primele patru zile din martie, anul viitor. La o lună de zile de la punerea biletelor în vânzare pentru cea de-a treia reprezentație a concertului din Cluj, biletele s-au epuizat și a fost nevoie de organizarea unui al patrulea. Este un ”record pe piața concertelor din țara noastră”, după cum anunță organizatorii concetelor de la Cluj.
Astfel, André Rieu însoțit de cei 60 de muzicieni ai orchestrei Johann Strauss Orchestra va urca pe scena din BT Arena pe 1,2,3 și 4 martie 2023. Biletele pentru al patrulea concert sunt disponibile de mâine dimineață la ora 11.
În 2015, artistul a susținut 7 concerte sold-out, în Piața Constituției din Capitală. În 2019, cu puțin timp înainte de pandemie, Rieu a susținut patru concerte sold out în Cluj-Napoca.

Andre Rieu a programat inițial un concert la Cluj în 3 martie, anul viitor, dar după ce a vândut toate biletele a antamat un al doilea, o zi mai târziu, iar acum un al treilea, în 2 martie, cu o zi mai devreme față de concertul inițial. Biletele se vând de mâine. În total la cele trei concerte sunt așteptați zeci de mii de spectatori. Cel de-al patrulea organizat, anunțat azi, va fi primul, în 1 martie.

André Rieu a început să ia lecții de vioară la cinci ani, încurajat de tatăl său, André Rieu sr., dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. În 1967, Rieu a studiat vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde l-a avut ca profesor pe Andre Gertler. Artistul cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667. De peste 30 de ani Rieu susține peste o sută de concerte pe an împreună cu cei 60 de muzicieni, membrii orchestrei sale Johann Strauss, cea mai mare orchestră privată din lume.

Un număr de 20.000 de persoane au cumpărat bilete până acum la cele trei concerte anunțate deja, din totalul de 23.000 scoase la vânzare, după cum precizează pentru actualdecluj.ro Nicoleta Ion, din partea organizatorilor. Capacitatea sălii e de 7.750 locuri pentru fiecare concert.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare