Închide

Anchetă la spitalul din Turda după ce un bebeluș în vârstă de 2 luni era să moară în urma unei proceduri medicale

Din județ by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 185

Zilele trecute TurdaNews informa despre cazul unui bebeluș în vârstă de 2 luni care era să moară în urma unei proceduri medicale la spitalul din Turda.

Un copilaș de 2 luni a trecut prin momente dramatice, după o intervenție la Spitalul Turda, unde a fost internat împreună cu mama lui și cu sora lui de 2 anișori. Conform mamei tinerei, medicii i-ar fi dat o injecție cu adrenalină, deși trebuia folosită metoda cu aerosoli.

În urma intervenției, inima copilașului s-a oprit, însă în urma intervenției de urgență a avut noroc și și-a revenit, ulterior fiind dus la Cluj-Napoca, unde este ”în afara pericolului”, conform spuselor mamei celei internate, relatează turdanews.net.

Conducerea spitalului informează că se face o anchetă internă, sub coordonarea directorului medical.

„În data de 12.09.2022, în jurul orei 23:00 a avut loc un eveniment advers pe Secția de Pediatrie. Echipa medicală a intervenit de îndată, asigurând astfel stabilizarea pacientului în vârstă de 2 luni, acesta având o evoluție favorabilă, însă la solicitarea părinților, pacientul a fost transferat la o clinică din Cluj-Napoca.

Incidentul a fost raportat conducerii unității, respectiv Autorității Naționale de Management al Calității Serviciilor de Sănătate.

În prezent, managerul spitalului a demarat o anchetă internă sub coordonarea directorului medical.

Medicul șef al Secției de Pediatrie a menținut în permanență legătura cu echipa medicală de la clinica unde a fost transferat pacientul iar din informațiile obținute, starea de sănătate a acestuia este stabilă.

Conducerea unității regretă acest eveniment, iar după finalizarea anchetei vor fi aplicate măsuri și sancțiuni, după caz” precizează conducerea spitalului Turda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare