Închide

Anchetă la spitalul din Turda după ce un bebeluș în vârstă de 2 luni era să moară în urma unei proceduri medicale

Din județ by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 148

Zilele trecute TurdaNews informa despre cazul unui bebeluș în vârstă de 2 luni care era să moară în urma unei proceduri medicale la spitalul din Turda.

Un copilaș de 2 luni a trecut prin momente dramatice, după o intervenție la Spitalul Turda, unde a fost internat împreună cu mama lui și cu sora lui de 2 anișori. Conform mamei tinerei, medicii i-ar fi dat o injecție cu adrenalină, deși trebuia folosită metoda cu aerosoli.

În urma intervenției, inima copilașului s-a oprit, însă în urma intervenției de urgență a avut noroc și și-a revenit, ulterior fiind dus la Cluj-Napoca, unde este ”în afara pericolului”, conform spuselor mamei celei internate, relatează turdanews.net.

Conducerea spitalului informează că se face o anchetă internă, sub coordonarea directorului medical.

„În data de 12.09.2022, în jurul orei 23:00 a avut loc un eveniment advers pe Secția de Pediatrie. Echipa medicală a intervenit de îndată, asigurând astfel stabilizarea pacientului în vârstă de 2 luni, acesta având o evoluție favorabilă, însă la solicitarea părinților, pacientul a fost transferat la o clinică din Cluj-Napoca.

Incidentul a fost raportat conducerii unității, respectiv Autorității Naționale de Management al Calității Serviciilor de Sănătate.

În prezent, managerul spitalului a demarat o anchetă internă sub coordonarea directorului medical.

Medicul șef al Secției de Pediatrie a menținut în permanență legătura cu echipa medicală de la clinica unde a fost transferat pacientul iar din informațiile obținute, starea de sănătate a acestuia este stabilă.

Conducerea unității regretă acest eveniment, iar după finalizarea anchetei vor fi aplicate măsuri și sancțiuni, după caz” precizează conducerea spitalului Turda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu