Închide

Analiză ZF. Aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava, cele mai mari din Moldova, au depăşit ca trafic nivelul din 2019 – referinţa pieţei aeriene. Otopeniul, Clujul şi Timişoara încă recuperează. Traficul aerian din prima jumătate a anului 2022 pe toate aeroporturile din ţară este de trei ori mai mare faţă de S1/2021, însă la nivel general este încă sub nivelul din 2019

Economie by Actual de Cluj - iul. 26, 2022 1 175

Traficul aerian din primele şase luni ale acestui an a fost de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai precis, în peri­oada ianuarie – iunie, nu­mărul pasagerilor înregis­traţi pe aeroporturile din România a fost de aproape 9 milioane de persoane, faţă de 3 milioane anul trecut, conform informaţiilor Asociaţiei Aero­porturilor din România.

Cel mai tranzitat aeroport a fost cel din Otopeni, cel mai mare terminal din România, care a înregistrat 5,4 milioane de pasageri. Cu toate că este o creştere de aproape trei ori mai mare faţă de anul trecut, traficul de pe Otopeni este sub nivelul din 2019, când terminalul a fost tranzitat de 6,8 milioane pasageri.

Aeroporturile din Cluj şi Iaşi se situea­ză pe următoarele două poziţii în clasa­men­tul celor mai mari aeroporturi după numă­rul de pasageri, având un număr de peste 1 mil. pasageri, respectiv 690.000 de persoane, arată Ziarul Financiar.

Analiză ZF.  Aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava, cele mai mari din Moldova, au depăşit ca trafic nivelul din 2019 - referinţa pieţei aeriene. Otopeniul, Clujul şi Timişoara încă recuperează. Traficul aerian din prima jumătate a anului 2022 pe toate aeroporturile din ţară este de trei ori mai mare faţă de S1/2021, însă la nivel general este încă sub nivelul din 2019

Un comentariu

Scrie un comentariu