Analiză ZF. Aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava, cele mai mari din Moldova, au depăşit ca trafic nivelul din 2019 – referinţa pieţei aeriene. Otopeniul, Clujul şi Timişoara încă recuperează. Traficul aerian din prima jumătate a anului 2022 pe toate aeroporturile din ţară este de trei ori mai mare faţă de S1/2021, însă la nivel general este încă sub nivelul din 2019
Economie by Actual de Cluj - iul. 26, 2022 1 139

Traficul aerian din primele şase luni ale acestui an a fost de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai precis, în perioada ianuarie – iunie, numărul pasagerilor înregistraţi pe aeroporturile din România a fost de aproape 9 milioane de persoane, faţă de 3 milioane anul trecut, conform informaţiilor Asociaţiei Aeroporturilor din România.
Cel mai tranzitat aeroport a fost cel din Otopeni, cel mai mare terminal din România, care a înregistrat 5,4 milioane de pasageri. Cu toate că este o creştere de aproape trei ori mai mare faţă de anul trecut, traficul de pe Otopeni este sub nivelul din 2019, când terminalul a fost tranzitat de 6,8 milioane pasageri.
Aeroporturile din Cluj şi Iaşi se situează pe următoarele două poziţii în clasamentul celor mai mari aeroporturi după numărul de pasageri, având un număr de peste 1 mil. pasageri, respectiv 690.000 de persoane, arată Ziarul Financiar.
Fraților, chiar nu știți sa citiți direct la sursa? Topul ala făcut de ZF după AAR e greșit. https://www.airportaar.ro/traficul-de-pasageri-pe-aeroporturile-din-romania-in-semestrul-i-2022/