Închide

Analiză Imobiliare.ro: Apartamentele scoase la vânzare în marile orașe au continuat să se scumpească, în august, dar sub inflație.  Cluj-Napoca, singurul din țară care depășește în continuare 2.000 euro/mp

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 13, 2023 0 163

Apartamentele scoase la vânzare în cele mai mari orașe din țară au continuat să se scumpească pe parcursul lunii august, arată datele centralizate și analizate de portalul imobiliar Imobiliare.ro.

Indicele Imobiliare.ro indică faptul că la nivel național prețul mediu solicitat s-a situat în jurul valorii de 1.437 de euro/mp util.

Orașul Brașov s-a aflat în fruntea majorărilor de preț, fiind urmat de Cluj-Napoca și Constanța. Capitala se poziționează, în schimb, la coada clasamentului. De altfel, prețul mediu solicitat în București pentru apartamentele scoase la vânzare este abia al patrulea cel mai ridicat din țară.

De menționat este și faptul că într-un singur oraș s-a depășit de mult pragul de 2.000 de euro/mp util la vânzarea apartamentelor. Este vorba despre Cluj-Napoca.

Prețurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca, cel mai scump oraș pentru cumpărători, au crescut și ele în luna august. S-a putut observa, astfel, o apreciere cu 1,4% comparativ cu situația din iulie, arată economedia.ro.

Locuințele sunt scoase la vânzare cu un preț mediu de 2.452 de euro/mp util, mult peste cel practicat în Capitală sau în alte orașe mari precum Constanța, Iași sau Timișoara.

Un avans mai important s-a putut observa pe plan local în cazul apartamentelor noi. Prețul mediu solicitat pentru acestea s-a majorat cu 2,3% pe parcursul lunii august și cu 2,6% comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Un apartament cu două camere într-un bloc nou se vinde, în medie, cu 2.605 euro/mp util.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu