Închide

ANAF închide două magazine în Cluj pentru că nu dau bon fiscal

EconomieTop News by Actual de Cluj - feb. 09, 2019 0 2051

Unul dintre cele mai mari magazine din cel mai mare cartier al Clujului a fost închis de ANAF după ce inspectorii antifraudă au constatat că angajații magazinului nu eliberau bon fiscal. E unul dintre cele două magazine închise în ianuarie de inspectorii de la Fisc în Cluj.

E vorba de magazinul China Mega Shop care ocupă jumătate de etaj în complexul comercial Big din Mănăștur. „E singura portiță ca să vadă oamenii că se face ceva, în momentul în care se închide un magazin se și afișează, asta și mașinile inscripționate. E foarte greu mai nou să închizi un magazin”, spune purtătorul de cuvânt al ANAF, Alexandru Cristea.

Doar două magazine au fost închise în ultimele două luni de inspectorii antifraudă în Cluj, ambele în Cluj-Napoca, arată ANAF la solicitarea actualdecluj.ro – dar în ciuda insistențelor purtătorul de cuvânt al instituției nu vrea să spună care sunt magazinele închise, invocând secretul fiscal – aceasta chiar dacă, la fel ca în cazul magazinului din Mănăștur, anunțul privind închiderea și motivul închiderii e cât se poate de vizibil.

Inspectorii antifraudă din Oradea au verificat în decembrie 43 de contribuabili, iar în ianuarie – alți 37. În ianuarie aceștia au și confiscat sume de 14.600 de lei și au suspedat activitatea a două firme care nu foloseau casele de marcat fiscale.  Ca să se ajungă la această situație, spun inspectorii fiscali, e nevoie ca operatorul să fi încălcat în prealabil legea în mai multe rânduri, de exemplu dacă suma găsită în casă e mai mică de 1.000 de lei firma e amendată cu până la 20.000 de lei și confiscarea sumelor nejustificate. Apoi în termen de 30 de zile de la sancţionare se aplică alte amenzi. În termen de 12 luni de la ultima sancţionare a faptei se aplică în mod corespunzător amendă și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, pentru 30 de zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare