Închide

Americanii finalizează investiție de 34 de milioane de dolari în baza aeriană din Câmpia Turzii

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 20, 2023 0 349

Oficialii români și americani de la Câmpia Turzii au marcat noile facilități la Baza Aeriană 71, parte a investițiilor americane de peste 100 de milioane de dolari în baza din România.

Oficiali români și americani au marcat ieri finalizarea a trei noi facilități menite să crească capacitatea bazei Forțelor Aeriene Române  din Câmpia Turzii ce fac parte dintr-un program de construcție mai mare, de peste 100 de milioane de dolari finanțat prin Inițiativa europeană de descurajare a Statelor Unite.

Comandant Baza Aeriană 71, Brig. Generalul Micloş Cătălin-Eugen a remarcat că, deşi a preluat comanda bazei abia de curând, şi-a petrecut o mare parte din carieră în aceasta. ”M-am ocupat de o mulțime de proiecte de genul acesta”, a spus el. ”Construirea unei noi baze aeriene cu facilități de escadrilă, hangare, adăposturi și când văd asta, văd noua față a acestei baze (…) Cred că este cel mai bun moment din istoria bazei aeriene”.

Corpul Inginerilor Armatei SUA gestionează construcția proiectelor de la Baza Aeriană 71, care sunt finanțate prin Inițiativa Europeană de Descurajare a Comandamentului European al SUA folosind fonduri de construcție militare ale Forțelor Aeriene ale SUA. Proiectele sunt coordonate îndeaproape cu Forțele Aeriene ale SUA, Ambasada SUA în România și partenerii Forțelor Aeriene Române.

”Aici, în Câmpia Turzii, aceste noi proiecte fac parte dintr-un program de construcție mai amplu pe care suntem mândri să îl gestionăm în strânsă coordonare cu partenerii noștri din România, Forțele Aeriene ale SUA și Ambasada SUA, care include o investiție de peste 100 de milioane USD în proiecte pe această bază grozavă și peste 220 de milioane de dolari la instalații militare din România”, a spus șeful districtului de inginerie și construcții din Europa, Roger Vogler. ”Proiectele de aici de la Baza Aeriană 71 și din toată România contribuie la pregătirea și receptivitatea forțelor americane din Europa, consolidează apărarea și securitatea colectivă a aliaților NATO și susțin obiectivele noastre comune de securitate regională”.

Cele trei proiecte finalizate recent includ o nouă facilitate de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și platformă de parcare. Facilitatea de operațiuni a escadronului va fi folosită ca un centru pentru planificarea și conducerea misiunilor care operează de la bază. Noul hangar de avioane, de peste 1.300 de metri pătrați, include spațiu pentru o stație de întreținere a aeronavelor, alte funcții în sprijinul aeronavelor și poate sprijini parcarea și întreținerea aeronavelor internaționale moderne utilizate de forțele aeriene aliate NATO. Noua platformă de parcare oferă spațiu pentru parcarea și manevrarea în siguranță a mai multor aeronave operaționale suplimentare.

Proiectele de peste 100 de milioane de dolari de la Baza Aeriană 71 fac parte din construcția de peste 220 de milioane de dolari din Inițiativa Europeană de Descurajare, finanțată de Statele Unite, pe care Corpul Inginerilor Armatei SUA o gestionează la instalațiile militare românești. Investițiile suplimentare în afara Bazei Aeriene 71 sunt în principal în Zona de Antrenament Cincu și Baza Aeriană 57, denumite în mod obișnuit de către mulți Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu sau Baza Aeriană MK.

Citește și:

Armata SUA vrea să transforme baza de la Câmpia Turzii în hub NATO cu o investiție uriașă, de 130 de milioane de dolari în 2021 pentru descurajarea acțiunilor Rusiei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu