Închide

Spitalul Militar din Cluj, primul spital care l-a tratat pe Florin Piersic, despre cele două săptămâni de internare a actorului: s-a prezentat la spital în 17 aprilie cu septicemie. A fost confirmată infecția cu stafilococ auriu, simptomele au debutat cu 3 zile înainte de internare

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 18, 2024 0 161

Spitalul Militar din Cluj, primul spital care l-a tratat pe Florin Piersic, a făcut ieri o serie de precizări despre cele două săptămâni în care actorul a fost internat în această unitate medicală. Spitalul precizează că Florin Piersoc s-a prezentat la spital în data de 17 aprilie, adică în urmă cu o lună, cu septicemie, pentru care simptomele debutaseră în urmă cu trei zile.

Analizele efectuate imediat după internare au confirmat infecția cu stafilococ auriu. Spitalul mai explică procedurile efectuate până la transferul la Institutul Inimii, la 30 aprilie. În ceea ce privește faptul că nu a oferit informații imediate despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, Spitalul Militar Cluj menționează că a respectat dorința familiei.

Totodată spitalul a precizat că încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ zece ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Ulterior s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, în 30 aprilie. Ulterior medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București, unde se află și acum.

Comunicatul Spitalului Militar Cluj:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru, cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia, transmitem informații suplimentare în legătură cu actul medical acordat de către instituția noastră.

Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei. Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic.

S-au recoltat încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu.

Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.

Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie. Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București.

În ceea ce privește relaționarea cu mass-media pe acest subiect, precizăm faptul că instituția noastră a respectat dorința familiei și prevederile legale privind activitatea de informare și relații publice în Ministerul Apărării Naționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare