Închide

Amenzi de mii de euro la Cluj pentru clujenii care nu poartă măști de protecție, într-o singură zi, mii legitimați, o sută de firme puricate

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 19, 2020 0 159

Mii de persoane au fost legitimate într-o singură zi la Cluj, în contextul în care sunt impuse restricții de circulație din cauza pandemiei de coronavirus.

Doar de ieri până azi au fost legitimate în Cluj peste 3.400 de persoane și au fost verificate aproape o sută de firme, de către echipajele de Poliție și jandarmi. În plus alte o mie de mijloace de transport au fost la rândul lor verificate. Rezultatul, în doar o zi – 146 amenzi, în valoare de 32.700 de lei, adică aproape șapte mii de euro, majoritatea pentru că nu purtau măști de protecție.

Amintim, într-u oraș din Cluj a fost prelungită carantina după ce restricțiile impuse timp de două săptămâni nu au dat rezultatul scontat, e vorba de Gherla. În majoritatea comunelor și orașelor au fost impuse restricții de circulație, între care obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice.

În județul Cluj au fost depistați cu infecție cu coronavirus aproximativ 17.000 de oameni, cei mai mulți într-un județ din țară cu excepția Bucureștiului. Câteva mii dintre aceștia au fost depistați doar în ultima săptămână, ceea ce face ca rata de infectare în Cluj, la mia de locuitori, să fie a doua cea mai mare din țară zilnic, săptămâni la rând. Peste 170 de oameni au decedat la Cluj după ce s-au infectat cu coronavirus, de la izbucnirea pandemiei până în prezent.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare