Închide

Amendă de două mii de euro pentru un șofer care a fost prins cu o mulțime de pasageri în microbuzul pe care-l conducea, fără ca vreunul să aibă bilet

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 13, 2023 0 285

Amendă de două mii de euro pentru un șofer care a fost prins cu o mulțime de pasageri în microbuzul pe care-l conducea, fără ca vreunul să aibă bilet.

S-a întâmplat în această dimineață pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca. Polițiștii au oprit în trafic în jurul orei 7 dimineața un microbuz destinat transportului de persoane, condus de un șofer în vârstă de 63 de ani, din oraș. În cadrul verificărilor, polițiștii au constatat că nicio persoană din microbuz nu deținea bilet sau legitimație de călătorie, întrucât șoferul nu a respectat obligația de a elibera aceste documente. Acesta a fost amendat cu 9.000 de lei, adică două mii de euro.

Șoferul a fost depistat în cadrul unei acțiuni organizate în această dimineață de polițiștii de la Serviciul Rutier între orele 6.30 și 9 pentru verificarea transportului rutier de persoane.Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Polițiștii au verificat deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de șoferi, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare, verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz, și respectiv testarea cu aparatul etilotest a tuturor șoferilor care efectuează acest gen de transport. A fost vedrificată și valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a mașinii.

În intervalul menționat în Cluj au fost verificate peste două sute de mașini destinate transportului de persoane, mai exact 224, fiind aplicate 57 de amenzi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare