Închide

Ambasadorul României la Vatican, clujeanul Liviu Zăpârțan, lansează carte pe tema celor o sută de ani de relații diplomatice dintre cele două țări

Cultură by Actual de Cluj - apr. 08, 2021 0 201

Ambasadorul României la Vatican, clujeanul Liviu Zăpârțan, lansează carte pe tema celor o sută de ani de relații diplomatice dintre cele două țări.

Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun semnalează apariția volumului ”Romania – Santa Sede. 100 anni di relazioni diplomatiche”, ediție îngrijită de profesorul universitar clujean Liviu-Petru Zăpîrțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și publicată de Editura ”Școala Ardeleană” din Cluj-Napoca. Cartea, apărută sub egida misiunii diplomatice și a Academiei Române, este consacrată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun (1920-2020) și evocă principalele evoluții din istoria relațiilor dintre cele două țări, ”care au cunoscut de-a lungul timpului momente de vârf, dar și dificultăți, astăzi situându-se la un nivel de excelență, confirmat de vizita istorică a Sanctității Sale Papa Francisc în România în 2019”, după cum arată ambasada.

Volumul cuprinde și o serie de studii semnate de specialiști în materie din România și de la Vatican. De asemenea, cartea prezintă în premieră o selecție de documente din Arhiva Istorică a Secțiunii pentru Raporturile cu Statele a Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare