Închide

Alin Tișe: „Există interes din America pentru parcul Tetarom V”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 04, 2020 0 802

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, susține că există un interes major din partea unor investitori din America pentru noul parc industrial care se realizează în zona localității Luna, lângă Câmpia Turzii. La rândul său, primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a precizat că în această primăvară vor demara lucrările pentru amenjarea parcului industrial. În acest moment se fac demersuri pentru obținerea titlului de „parc industrial”. Anul trecut, administrația județeană a alocat fonduri pentru realizarea documentațiilor tehnice care vizau realizarea unui drum de legătură între DN1 și Tetarom V, precum și a unei conexiuni cu Autostrada A3.

Parcul Industrial Tetarom V se construiește în baza unui parteneriat dintre Consiliul Județean Cluj și administrațiile locale Câmpia Turzii și Luna. Terenul de 120 e ha se află în zona Aeroportului Militar din Luna, dar și în apropiere de Autostrada Transilvania. Lucrările sunt evaluate la aproximativ 8 milioane de euro, iar planul admnistrației județene este de a accesa o parte din finanțare din fonduri UE. „Conform strategiei discutate, lucrările vor începe în această primăvară. Trebuie să grăbim proiectul pentru că sunt interese din partea unor investitori”, a comentat primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. Prezent în cadrul unei emisiuni radio, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe,a afirmat și el că proiectul Tetarom V este una dintre prioritățile din mandatul său. Mai mult, Tișe a afirmat că niște investitori din America și-ar fi exprimat interesul de a ocupa aproape toată suprafața noului parc industrial. Tișe n-a oferit detalii în privința domeniului în care activează investitorul anunațat.

Dezvoltarea unui nou parc industrial are ca scop crearea unui impuls economic în zona Câmpia Turzii, având în vedere că majoritatea localnicilor din regiune au rămas fără locuri de muncă după închidereaCombinatului Mechel.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu